• Home
  • Nieuws
  • Business
  • ‘Deel van failliete winkels Vero Moda, Pieces en Vila overgenomen door Bestseller’

‘Deel van failliete winkels Vero Moda, Pieces en Vila overgenomen door Bestseller’

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Archiefbeeld van de eerste fysieke Vila-winkel in België. Credits: Vila

Meerdere winkels die onder het faillissement van Doek Retail vallen, worden overgenomen door Deense groep Bestseller. Doek Retail was franchisenemer van onder andere Vero Moda, Vila en Pieces, allemaal merken uit het portfolio van Bestseller. Met de overname worden twaalf van de twintig winkels gered, zo meldt ANP.

Curator Hans Hendriks geeft tegen ANP aan dat acht Vero Moda-winkels, twee winkels van Pieces en twee vestigingen van Vila worden overgenomen door Bestseller. 85 werknemers van de 115 behouden hun baan. De overige winkels die bij het faillissement van Doek Retail zijn betrokken, hebben nog geen nieuwe eigenaar. De curator is op dit moment wel in gesprek met diverse geïnteresseerden, aldus ANP.

Eind augustus werd duidelijk dat Doek Retail en diverse andere gerelateerde entiteiten failliet waren verklaard. Het bedrijf was een grote franchisenemer van diverse Bestseller merken. Franchising houdt in dat de franchisenemer, onder licentie van de franchisegever, het recht heeft om een filiaal met een bepaalde handelsnaam te exploiteren. Er is dus geen sprake van een faillissement bij Deense modegroep Bestseller of een andere entiteit van het Deense bedrijf.

Bestseller
PIECES
Vero Moda
Vila