• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Definitief einde voor keten Cora Kemperman

Definitief einde voor keten Cora Kemperman

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Er komt definitief geen doorstart voor modeketen Cora Kemperman. Het is niet gelukt om een doorstart te realiseren. Dat bevestigt curator Marjolein Oonk-Pallandt aan FashionUnited. De enige partij die nog onderhandelde over een overname is afgehaakt.

"Er is helaas uiteindelijk geen doorstart rondgekomen. Langere tijd leek de kans op een succesvolle doorstart reëel. Er hebben zich vijf tot zes belangstellende partijen tot mij gewend," licht de curator toe aan FashionUnited. "Met name één kandidaat was serieus geïnteresseerd en heeft de nodige tijd en moeite gestopt in een onderzoek naar de mogelijkheden van een doorstart. Er zijn door deze partij de nodige berekeningen gemaakt, op basis waarvan uiteindelijk is geoordeeld dat een doorstart toch niet rendabel zou zijn." Dat kwam volgens de curator vooral door de kosten voor de winkels en de verwachte omzet. "De kosten verbonden aan de winkels waren -heel kort samengevat- te hoog in verhouding tot het rendement dat men verwachtte op de verkoop van kleding te kunnen maken."

De winkels zijn inmiddels gesloten. De restant-voorraden die over waren na de laatste dag van de opheffingsuitverkoop zijn verkocht; ook de winkelinventarissen worden van de hand gedaan. "Er wordt nog onderzocht of er wellicht nog belangstelling bestaat in overname van enkel de webshop," zegt Oonk-Pallandt.

De problemen binnen het bedrijf begonnen in 2015, zegt oprichtster Cora Kemperman tegen NRC. Ze ging zelf in 2012 met pensioen, nadat ze het moederbedrijf Lafalda verkocht aan haar nichtje Saskia Kemperman en Brigitte de Wilde. Volgens de oprichtster begonnen de problemen met het bedrijf toen haar nichtje -die verantwoordelijk was voor het ontwerpen van de collecties- een burn-out kreeg. De vervangster kende de typische stijl van het merk niet. Ook wilde die geen contact met de oprichtster, zegt Kemperman. Vervolgens stapelden de schulden zich op.

Cora Kemperman begon haar gelijknamige bedrijf samen met Gloria Kok in 1995. De keten werd een begrip in Nederland, mede dankzij de opvallende en wijde damesmode en verantwoordelijk geproduceerde collecties. Vooral vrouwen tussen de veertig en zestig jaar wisten de modewinkels te vinden. Mede-oprichtster Gloria Kok vertrok in 2010 bij het bedrijf en twee jaar later ging de oprichtster zelf met pensioen. In mei had Cora Kemperman nog negen vestigingen.

Beeld: Cora Kemperman

Cora Kemperman