• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Deze modebedrijven gingen failliet in de tweede helft van 2017

Deze modebedrijven gingen failliet in de tweede helft van 2017

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Economisch gezien was 2017 een goed jaar. Het consumentenvertrouwen bleef nagenoeg gelijk, de omzet in de economie steeg en ook het verkoopvolume nam toe. Dat nam echter niet weg dat verschillende ketens en bedrijven in de Nederlandse mode industrie kopje onder gingen met hier en daar een doorstart. FashionUnited zet de faillissementen van afgelopen tijd op een rij.

Benieuwd naar de faillissementen in de eerste helft van 2017? Deze modeketens gingen in 2017 failliet

Doniger Fashion Group, moederbedrijf van Gaastra, McGregor en Adam

Het zijn moeilijke tijden voor Gaastra, McGregor en Adam. Na het faillissement van de McGregor Fashion Group vorig jaar, gaat nu ook het nieuwe moederbedrijf Doniger Fashion Group ten onder. Al snel wordt bekendgemaakt dat ondernemer Rens van de Schoor een doorstart maakt met de merken. Van de Schoor wordt gezien als de ideale kandidaat omdat hij ook achter de doorstart van onder andere Miss Etam en Brantano zit.

Niet veel later maakt de ondernemer bekend toch van de doorstart af te zien, omdat er veel achter de schermen mis blijkt te zijn met de administratie. Voor de merkrechten van McGregor en Gaastra wordt een nieuwe eigenaar gezocht. Voor de Adam Brandstores wordt in zijn geheel een nieuwe eigenaar gezocht. Curator Hanneke de Coninck vindt de redenen van Van de Schoor ‘niet overtuigend’, aldus het eerste faillissementsverslag.

Het tweede faillissement voor Front Runner

Binnen iets meer dan een jaar tijd gaat Front Runner voor de tweede keer kopje onder. Al voor het tweede faillissement zijn alle winkels gesloten. Na het faillissement in 2016 ging de keten afgeslankt verder met 8 winkels. Het bedrijf was actief in Amsterdam, Amersfoort, Groningen, Nijmegen, Rotterdam en Zwolle.

College Style

Concurrentie van webshops, de toenemende neiging van consumenten om hun inkopen in de grote steden te doen en de afnemende loyaliteit in de reformatorische gezindte aan ‘eigen onderneming’, allemaal redenen waarom College Style B.V. eind november failliet wordt verklaard. Het bedrijf uit Ridderkerk focust zich met de winkels op de gereformeerde doelgroep, maar vraagt halverwege november het faillissement aan. Een week later wordt het verzoek gehonoreerd door de rechtbank. Ongeveer een week later dient een nieuwe eigenaar, Omnim Investments, zich aan. Alle winkels die voorlopige gesloten waren openen weer de deuren. Driekwart van het personeel krijgt de kans om bij het bedrijf aan te blijven, aldus curator in de zaak Leonard Boender tegenover het Reformatorisch Dagblad.

Noor Amsterdam

Het moederbedrijf van Noor, Noor Amsterdam, Fashion People en London People gaat begin december over de kop. De winkels van Noor Amsterdam in Oosterbeek, Doesburg, Ede, Elst, Velp, Zevenaar en Barneveld zijn per direct gesloten. De eigenaar vraagt zelf het faillissement aan voor Yellow Dog, het moederbedrijf van de modeketen. Het is al de tweede keer dat Noor en Noor Amsterdam failliet worden verklaard. In 2016, na een juridische strijd tussen de eigenaar en zijn ex-partner over het eigendom van het besloten vennootschap, werd de keten al eens failliet verklaard.

De informatie van Noor Amsterdam is op 1 februari 2021 op verzoek van de betrokkene geupdate en geanonimiseerd. Inhoudelijk zijn geen aanpassingen gedaan.

College Style
Doniger Fashion Group
front runner
noor amsterdam