Deze modeketens gingen in 2017 failliet

De economie trekt aan, het consumentenvertrouwen verbetert en het verkoopvolume neemt toe. Volgens ABN Amro is het totaal aantal faillissementen in de detailhandel dit jaar fors afgenomen, zeker wanneer je het met 'rampjaar' 2013 vergelijkt. Toch lijkt de faillissementsgolf in modeland, en dan vooral in het modische middensegment, nog niet voorbij. Ook dit jaar zijn de woorden failliet en faillissement (te) vaak van ons toetsenbord gerold. Vaker dan ons op de redactie lief is in ieder geval. Een overzicht.

Tuunte

De lancering van een franchisepoot, stoppen met de uitverkoop, meer private label en meer winkels op prominente locaties, het mocht allemaal niet baten. Deze week werd de kledingketen uit de Achterhoek failliet verklaard.

Witteveen

Drie weken geleden, op 25 juli, werd modeketen Witteveen failliet verklaard. Het faillissement werd aangevraagd door de Belastingdienst. De Nederlandse damesmoderetailer zou een te hoge belastingschuld hebben en zich niet aan een betalingsregeling hebben gehouden. Een dag later werd bekend dat de kans op een overname en doorstart 'reëel' is.

Jottum, Cakewalk en Twinlife

Ook het kindermodesegment bleef niet onberoerd. Begin juni werd bekend dat twee kinderkledingmerken van het Nederlandse bedrijf New Fashion Kids BV failliet zijn verklaard. Behalve Jottum en Cakewalk werd ook het mannenmodemerk Twinlife, dat eveneens onder New Fashion Kids BV viel, getroffen door het faillissement. Eind juni werd de doorstart van Twinlife bekendgemaakt.

De Greef Textiel

Het 80-jaar oude familiebedrijf De Greef Textiel ging in mei kopje onder. Directielid Hans de Greef laat aan het Brabants Dagblad weten ‘kapot te zijn’ van het faillissement. “Tachtig jaar historie naar de mallemoer. De retail is veranderd. We hadden een teruglopende omzet."

De Schoenenfabriek

Ook de schoenensector kreeg klappen in de eerste helft van dit jaar. In maart werd winkelketen De Schoenenfabriek failliet verklaard.

Charles Vögele

De Nederlandse tak van Charles Vögele vroeg eind januari het faillissement aan en maakte bekend zich terug te trekken van de Nederlandse markt. In maart werd bekend dat het bedrijf en doorstart kon maken dankzij de overname door Vidrea Retail.

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN