Faillissement voor modeketen Tuunte

Tuunte stopt. Het modebedrijf uit de Achterhoek is maandag failliet verklaard. Het bedrijf heeft het faillissement zelf aangevraagd nadat de investeerders achter de modeketen hadden aangegeven geen heil meer te zien in het bedrijf. Volgens directeur Louis van Andel zijn diverse partijen geïnteresseerd om de keten over te nemen. Een curator is inmiddels aangesteld. Dat meldt het bedrijf in een persbericht.

Tuunte failliet

Tuunte Fashion heeft meer dan veertig kledingwinkels in Nederland, voornamelijk in het oosten van het land. Het bedrijf verkoopt kleding voor dames en kinderen. In april werd een eerste franchise, Zusje van Tuunte, geopend. De lancering van een franchisetak was de laatste in een reeks doelgerichte stappen om het bedrijf vlot te trekken. Eerder besloot de retailer te stoppen met de uitverkoop en meer private label kleding aan te bieden ten einde de marches te verbeteren en winkels op dure A1-locaties te openen in steden als Nieuwegein en Zoetermeer om de zichtbaarheid te vergroten. Volgens Van Andel getuigen deze stappen van lef bij de investeerders en doorzettingsvermogen van de medewerkers.

Het mocht niet baten. Volgens de Tuunte directeur heeft het bedrijf zich toch niet snel genoeg aangepast aan het veranderende retaillandschap en de teruglopende bezoekersaantallen van winkelstraten in kleinere steden. Hij meldt dat de omzet uit de verkoop van de eigen vrouwencollecties fors is gegroeid. Volgens hem had de winkelketen daar zeker vijf à tien jaar voor moeten uittrekken. Tegen RetailNews: "en dan nog ben je niet zeker van resultaat".

Beeld: Tuunte Fashion

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN