• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Modeketen Witteveen failliet verklaard

Modeketen Witteveen failliet verklaard

Door Tessa Guntlisbergen

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Witteveen Mode is dinsdag failliet verklaard door de rechtbank Midden-Nederland. Dat heeft een woordvoerder van huisbank ABN Amro, die sinds kort mede-eigenaar van de modeketen is, bevestigd aan De Telegraaf. Doordat de schulden bij Witteveen te hoog zijn opgelopen gaan de bijna honderd winkels vandaag waarschijnlijk niet meer open, meldt de krant.

Het faillissement is aangevraagd door de Belastingdienst. De Nederlandse damesmoderetailer zou een te hoge belastingschuld hebben en zich niet aan een betalingsregeling hebben gehouden.

De webwinkel van Witteveen Mode is inmiddels niet meer bereikbaar. Of alle winkels vanochtend open gaan, is niet duidelijk. Ook of gaat worden geprobeerd een doorstart te realiseren, moet nog blijken.

Witteveen Mode failliet verklaard na oplopende schulden

Witteveen Mode kampt al enige tijd met financiële problemen. Afgelopen mei werd de keten echter deels geholpen door ABN Amro, die in ruil voor aandelen in moederbedrijf Doorhoven Holding een deel van de schuld kwijtschold. De transactie werd de maand daarop goedgekeurd, maar was nog niet volledig afgerond.

Het moederbedrijf van de verliesleidende damesmodeketen werd begin vorig jaar overgenomen door O&C Investments, de investeringsmaatschappij die daarvoor ook de winkels van het verliesgevende Purdey overnam. Uit het jaarverslag van 2015, de laatst gepubliceerde financiële resultaten van Witteveen Mode, blijkt dat het merk een schuld van ruim 9 miljoen euro had. Daarnaast leed de retailer een verlies van ruim 880.000 euro.

Witteveen Mode beschikt over 98 winkels verspreid over heel Nederland. Bij de keten, die zich profileert als een merk voor de ‘modebewuste volwassen vrouw’ en zich met name richt op dames van 40+ en 50+, zijn zo’n 400 medewerkers actief. Volgens de krant komen zij allemaal op straat te staan.

Witteveen Mode was woensdagochtend niet bereikbaar voor commentaar.

Beeld: Witteveen Mode Facebook

Witteveen Mode