• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Deze modebedrijven maken kans op ‘ABN Amro Retailer of the Year’-prijzen

Deze modebedrijven maken kans op ‘ABN Amro Retailer of the Year’-prijzen

Door Tessa Guntlisbergen

bezig met laden...

Scroll down to read more

De genomineerden voor de titels ‘Beste Winkelketen van Nederland 2018 – 2019’ en de ‘Webshop Awards 2018 – 2019’ zijn vandaag middels een persbericht bekendgemaakt door organisator ABN Amro. Van de genomineerde modebedrijven is Shoeby met vijf nominaties dit jaar een van de grootste kanshebbers.

Voor de titel ‘Beste Winkelketen van Nederland 2018 - 2019’ zijn in de categorie ‘Damesmode’ C&A, Jeans Centre, Shoeby, The Stone en Zeeman genomineerd. Die eerste vier bedrijven zijn eveneens genomineerd in de categorie ‘Herenmode’, samen met Jac Hensen. Daarnaast maken Zeeman en Shoeby in de categorie ‘Kindermode’ kans op de titel. In de categorie ‘Schoenen’ vinden we Manfield, Nelson Schoenen, Sacha, Schuurman Schoenen en vanHaren terug. Genomineerde bedrijven in de categorie ‘Lingerie & Ondermode’ zijn C&A, Hema, Hunkemöller, Livera en Zeeman en in de categorie ‘Mode accessoires’ maken De Bijenkorf, H&M, Lucardi en Primark kans op de titel.

Voor de ‘Webshop Awards 2018 - 2019’ zijn naast Shoeby, Jeans Centre, The Stone, Jac Hensen, H&M, Hunkemöller en Lucardi ook bedrijven Wehkamp en Zalando genomineerd.

Naast beide awards worden ook diverse vakprijzen uitgereikt. Zo maakt Scotch & Soda kans op de award voor het ‘Beste Retail Managementteam’. Wilma Veldman van Zeeman is genomineerd voor de ‘Beste Retail Executive’ en Zeeman maakt eveneens kans op de ‘Retail Sustainability Award’.

In de afgelopen maanden hebben ruim 214.000 consumenten 450 retailers beoordeeld op kenmerken als prijs, assortiment en betrouwbaarheid. De gemiddelde waardering voor de winkelbedrijven is ten opzichte van vorig jaar iets gedaald, van 7,93 naar 7,44, schrijft ABN Amro in een persbericht.

De uitreiking van de prijzen vindt plaats op 13 september.

ABN AMRO Retailer of the Year
Retailer of the Year