Doniger Fashion Group failliet verklaard

Doniger Fashion Group vroeg afgelopen maandag nog uitstel van betaling aan, maar de surseance is nu omgezet naar een faillissement, zo meldt de groep in een persbericht. De groep heeft op woensdag bij de Rechtbank van Amsterdam faillissement aangevraagd voor 'alle Nederlandse entiteiten die sinds maandag in surseance van betaling waren', aldus het persbericht.

Onder het faillissement vallen: Doniger Fashion Group B.V., Doniger Online B.V., Adam Retail B.V., Doniger Fashion B.V., Doniger Retail B.V., MCG Online Personnel B.V., AR Personnel B.V., AR Housing B.V., DR Personnel B.V. en DR Housing B.V. Een woordvoerder benadrukt dat de buitenlandse activiteiten van de Doniger Fashion Group en het Nederlandse ETP niet onder het faillissement vallen. De Doniger Fashion Group heeft 75 winkels in Nederland, België, Frankrijk en Duitsland, waarvan 53 in ons land.

Nederlandse tak Doniger Fashion Group failliet

“Om de kansen op een succesvolle verkoop van de boedel en behoud van zoveel mogelijk werkgelegenheid te vergroten blijven alle winkels van Gaastra, McGregor en Adam tot nader order geopend. Ook de webshops van McGregor en Gaastra zullen geopend blijven, de webshop van Adam is gesloten vanwege logistieke en technische redenen,” aldus de woordvoerder. Meerdere geïnteresseerden hebben zich zich bij de curator gemeld, maar kunnen niet met naam genoemd worden, aldus de woordvoerder. De geïnteresseerden gaan op korte termijn in gesprek met de curator.

Doniger Fashion Group is de nieuwe naam van wat tot vorig jaar juni McGregor Fashion Group was. Het bedrijf werd in juni vorig jaar failliet verklaard, maar maakte een maand later een doorstart met twee (oud)managers van het bedrijf: Joep van Straaten en Kries van de Mierop. Zij namen naast alle McGregor en Gaastra merkactiviteiten ook de herenmodeketen Adam Menswear en de bedrijfskleding divisie van ETP over.

FashionUnited dook in de geschiedenis van McGregor en zette belangrijke momenten in de ontwikkeling van het merk op een rij. Deze tijdlijn is eerder in juli 2016 gepubliceerd. Lees hier nog eens hoe het McGregor de afgelopen jaren vergaan is:

Instructie: gebruik de pijlen om door de tijdlijn te navigeren of klik op een specifiek moment in de (grijze) tijdsbalk. De volgorde is nieuw naar oud, dus het laatste nieuws wordt eerst getoond.

Beeld: McGregor Facebook

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN