• Home
  • Nieuws
  • Business
  • ‘Doorstart Senz deze week’, merkrechten niet in faillissement betrokken

‘Doorstart Senz deze week’, merkrechten niet in faillissement betrokken

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Naar verwachting wordt deze week een doorstart gemaakt met Senz Umbrella’s B.V., een van de bedrijven gerelateerd aan het stormparaplu-merk Senz. Dit meldt de curator tegen RTL Z. Senz Technologies B.V., de eigenaar van alle rechten (octrooien, woordmerken en beeldmerken) is echter niet failliet, zo meldde het bedrijf in de eerste week van september.

Voor de doorstart meldden meerdere geïnteresseerden zich, maar zonder de kans op overname van de rechten op de paraplu, bleven daar niet veel van over. In de boedel vielen namelijk de werknemers en de voorraad paraplu’s.De rechten zijn ondergebracht bij Senz International, dat eind augustus is opgericht. Volgens de curator is er geen sprake van paulianeus handelen, waarbij waardevolle delen van een bedrijf vlak voor een faillissement uit het bedrijf worden gehaald. “De rechten op de paraplu waren al vanaf het begin van het bedrijf elders ondergebracht,” aldus de curator tegen RTL Z. Ook lag er een reëel probleem ten grondslag aan het faillissement.

Senz werd in 2006 opgericht door studenten van de TU Delft die een paraplu hadden ontwikkeld die dankzij het unieke ontwerpen tegen zware windstoten kan. Voor het ontwerp heeft Senz verschillende designprijzen op zijn naam staan.

Senz
stormparaplu