Stormparaplu merk Senz failliet

Senz Umbrellas B.V. is failliet, zo blijkt uit documenten op faillissementsdossier.nl. Het bedrijf, dat bekend staat om de speciale stormparaplu’s, is op 4 september door de rechtbank van Den Haag failliet verklaard.

Als curator in de zaak is Henri Bentfort van Valkenburg aangesteld. De curator vertelt tegen RTLZ dat geen specifieke gebeurtenis vooraf ging aan het faillissement, ‘maar dat het ook niet van de ene op de andere dag is gekomen’. Al verschillende partijen hebben zich gemeld voor een mogelijke overname, volgens RTLZ zijn zes partijen geïnteresseerd.

Senz werd in 2006 opgericht door drie studenten van de TU Delft. Het bedrijf heeft een paraplu ontwikkeld die tegen zware windstoten dankzij het unieke ontwerp. Senz heeft inmiddels verschillende designprijzen op zijn naam staan vanwege de stormparaplu. Vorig jaar introduceerde het merk ook tassen en sjaals, met dezelfde functionele aanpak. Senz wil zich profileren als hét merk voor de urban commuter.

Update 16.50 uur: Senz° Technologies B.V. heeft middels een persbericht laten weten dat Senz° Technologies B.V., eigenaar van alle rechten (octrooien, woordmerken en beeldmerken) gerelateerd aan het merk Senz, niet failliet is. Senz Umbrellas B.V., een dochteronderneming, is failliet verklaard. Verder laat het bedrijf weten dat Technologies B.V. een nieuwe partij heeft aangewezen die de productie en verkoop van de Senz paraplu’s wereldwijd ter hand heeft genomen, aldus het persbericht.

Beeld: Senz

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN