• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Doorstart voor McGregor onder Rens van de Schoor

Doorstart voor McGregor onder Rens van de Schoor

Door Esmerij van Loon

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

De curator van de Doniger Fashion Group heeft overeenstemming bereikt met Du Soutien Beheer, een investeringsfonds dat is opgericht voor de doorstart van de Nederlandse activiteiten van McGregor, Gaastra en Adam Brandstores. Du Soutien Beheer wordt geleid door Rens van de Schoor, die eerder de doorstart realiseerde van onder andere Miss Etam en Promiss. De oude eigenaren van McGregor zijn dit keer niet betrokken bij de doorstart. Van de Schoor wordt de nieuwe CEO van het bedrijf.

Niet FNG, maar Du Soutien nieuwe eigenaar Doniger Fashion Group

Vrijdag meldde het Financieele Dagblad dat de Belgische FNG Group op het punt stond de Doniger Fashion Group over te nemen. Nu blijkt hoe de verwarring is ontstaan. Rens van de Schoor was de man achter R&S Retail dat na de doorstart van Miss Etam te hebben gerealiseerd, met de FNG Group fuseerde. Van de Schoor heeft echter eerder deze maand zijn belang in FNG verkocht. Het Financieele Dagblad oppert nu de mogelijkheid dat McGregor na een eventuele reorganisatie alsnog naar FNG zou kunnen worden doorgeschoven.

Curator Edwin van Wijk meldt dat het personeel van de Doniger Fashion Group maandagochtend is geïnformeerd. De doorstart betreft de merken McGregor, Gaastra en Adam. De winkels blijven open. Doniger telt 53 winkels in Nederland en nog 22 filialen in België, Frankrijk en Duitsland.

De Nederlandse activiteiten van de Doniger Fashion group werden op 7 september j.l. failliet verklaard. De buitenlandse activiteiten van de groep en het Nederlandse ETP vielen daar niet onder.

De curator laat weten dat hij met verschillende geïnteresseerde partijen over de doorstart heeft onderhandeld. "Het bod van Du Soutien bood naast een goede schuldeisers van de verschillende boedels, de beste mogelijkheden voor continuïteit en werkgelegenheid," schrijft Van Wijk in het persbericht.

Doniger Fashion Group
McGregor
Rens van de Schoor