• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Doorstart voor Sandwich in Nederland en Duitsland

Doorstart voor Sandwich in Nederland en Duitsland

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Goed nieuws voor het modemerk Sandwich. Na het faillissement van de Veldhoven Group eind november is nu een doorstart gerealiseerd. Het merk wordt voortgezet door de Sandwich Fashion Group, zo meldt het merk in een persbericht.

Het merk gaat verder in Nederland en Duitsland, de gebieden waar het faillissement van de Veldhoven Group betrekking op had. De overige buitenlandse activiteiten van Sandwich zullen op termijn ook door de Sandwich Fashion Group worden overgenomen, zo wordt gemeld in het bericht. Het faillissement van Veldhoven International had geen betrekking op de bedrijven in België, Engeland en het Verre Oosten. Alleen de BV en de Nederlandse groepsentiteiten werden in november failliet verklaard. Daar viel ook het Duitse filiaal onder. Ten tijde van het faillissement werd al door het management aangegeven dat een doorstart voor Sandwich een realistische kans had.

Sandwich maakt doorstart in Nederland en Duitsland na faillissement Veldhoven Group

Er heeft de afgelopen weken een biedingsprocedure plaatsgevonden met meerdere gegadigden, zo blijkt uit het bericht. Wie precies achter de Sandwich Fashion Group zit wordt niet genoemd in het statement, maar het is wel te zien dat de Sandwich Fashion Group op dezelfde locatie gevestigd is als de voormalige Veldhoven Group. De doorstart zal geen gevolgen hebben voor de koers van het merk.

Het merk Sandwich werd in 1981 opgericht. Sandwich heeft 1.500 verkooppunten door heel Europa, Canada, Engeland en het Verre Oosten. Het hoofdkantoor blijft in Amsterdam gevestigd.

Beeld: Sandwich Fashion Group

doorstart
Sandwich
Sandwich Fashion Group
Veldhoven Group
Veldhoven International BV