• Home
  • Nieuws
  • Business
  • ‘Drie geïnteresseerden in overname Roberto Cavalli’

‘Drie geïnteresseerden in overname Roberto Cavalli’

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

De zoektocht naar een investeerder of zelfs een overnamepartij voor Roberto Cavalli gaat verder. Zeker drie partijen hebben aangegeven het merk in zijn geheel over te willen nemen, zo meldt Reuters op basis van rechtbankdocumenten van het Italiaanse merk.

Uit het document blijkt dat Bluestar, een Amerikaans bedrijf dat het moederbedrijf is van Bebe, een bod heeft gedaan maar deze uiteindelijk heeft aangepast. Het bedrijf zou Roberto Cavalli over willen nemen als er een overeenkomst is over de herstructurering van de schulden. Modeontwerper Philipp Plein heeft ook interesse in een overname bij eenzelfde overeenkomst voor de schulden, aldus Reuters.

’OTB, Philipp Plein en Bluestar mogelijke redders Roberto Cavalli’

Al eerder werd gemeld dat Diesels' moederbedijf OTB interesse had in de overname van het merk. Eigenaar Renzo Rosso ontkende eerder dit jaar interesse in de overname, maar uit de documenten blijkt dat OTB samen met huidige aandeelhouders wil investeren in het bedrijf.

Roberto Cavalli vroeg eerder deze maand bescherming aan bij de rechtbank om gesprekken te kunnen voeren met crediteuren. Roberto Cavalli SpA heeft daar een herstructureringsplan ingeleverd zodat het door kan gaan met operationele activiteiten terwijl het de gesprekken voert. Het Amerikaanse zusterbedrijf, ArtFashion, hield per direct op met de activiteiten waardoor de winkels sloten in het gebied.

Sinds het eind vorig jaar is Clessidra, het moederbedrijf van Roberto Cavalli SpA, op zoek naar een investeerder voor het merk. Het bedrijf heeft 90 procent van de aandelen van het merk in handen. Naast de zoektocht voor een nieuwe investeerder is Roberto Cavalli ook op zoek naar een nieuwe creatief directeur. Paul Surridge bevestigde in maart dat hij zijn ontslag bij het merk heeft ingediend. Hij wil zich op andere projecten richten die hij door zijn rol bij Roberto Cavalli niet kon aannemen, aldus de ontwerper op zijn Instagram.

Beeld: website Roberto Cavalli

Bluestar
OTB
Philipp Plein
Renzo Rosso
Roberto Cavalli
Roberto Cavalli SpA