• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Duetz op zoek naar investeerders voor de overname en restyling Adam Brandstores

Duetz op zoek naar investeerders voor de overname en restyling Adam Brandstores

Door Arjan Ranjbar

bezig met laden...

Scroll down to read more

Pim Duetz is een crowdfundcampagne gestart via crowdfundplatform Collin Crowdfund om financiering te realiseren voor de overname en restyling van 17 Adam Brandstore-filialen. De gevraagde financiering bedraagt 1,75 miljoen euro, met een ondergrens van 1.3 miljoen euro. Zelf brengt hij 250.000 euro in.

“De reden dat wij de Adam-filialen als een goede uitbreiding voor ons bedrijf zien, is omdat mensen uit het topsegment steeds meer een trapje lager gaan inkopen,” aldus Duetz in een begeleidende video op de crowdfund-pagina. “Ze willen goede kleding, maar voor een scherpe prijs. Dat is precies waar Adam voor staat.”

Duetz neemt Adam-winkels over

Duetz is voornemens 865.000 euro te steken in de restyling van de winkels, 340.000 euro gaat naar de ontwikkeling van een nieuw digitaal systeem voor alle filialen. “Het retaillandschap verandert enorm snel,” licht Duetz verderop in de video toe. “Digitalisering is van levensbelang. De consument verwacht dat je omni-channel zowel in de clicks als in de bricks dezelfde beleving hebt. Dat is voor ons reden nummer één om deze overname te doen. We krijgen concurrentie van platforms als Zalando en Amazon: om daar een antwoord op te formuleren doen we deze overname. Aan de ene kant breiden we uit, maar wat nog belangrijker is, is dat we achter de schermen onze digitale techniek op orde brengen met deze slag.”

In de eerste week van september werd de Doniger Fashion Group, het moederbedrijf van McGregor, Gaastra en de Adam Brandstores, failliet verklaard. Diezelfde maand leek ondernemer Rens van de Schoor de redder van McGregor en Gaastra, maar drie weken later werd de doorstart afggeblazen. Afgelopen week bracht het FD het nieuws over de overname van de Adam Brandstores door Duetz naar buiten. Bij de overname van de 17 winkels gaan ook alle 35 tot 40 medewerkers mee, aldus Duetz tegen de krant.

Het familiebedrijf Duetz werd in 1857 opgericht en is inmiddels al vier generaties in handen van de familie. In september 1992 nam Pim Duetz het bedrijf over. De flagshipstore bevindt zich in Zeist en biedt heren- en damesmode. Ook zijn er winkels in Bilthoven en herenzaken in Soest, Hilversum, Bergen en Heemskerk. Het merkenportfolio bestaat uit onder andere Gardeur, Jacob Cohen en Vanguard.

Adam Brandstores
Crowdfunding
Investering
Pim Duetz