• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • ‘Nieuwe eigenaar voor helft Adam Brandstores’

‘Nieuwe eigenaar voor helft Adam Brandstores’

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Zeventien van de Adam Brandstores-vestigingen zijn gered, zo meldt het Financieele Dagblad. Ondernemer Rens van de Schoor heeft na het afblazen van de doorstart van Gaastra, McGregor en Adam een koper gevonden voor een deel van de winkels van Adam. Volgens de krant is de koper, Pim Duetz, eigenaar en uitbater van de Duetz-winkels.

Bij de overname van de 17 winkels gaan ook alle 35 tot 40 medewerkers mee, aldus Duetz tegen de krant. Alle bestaande arbeidscontracten blijven gelden. De winkels blijven eveneens opereren onder de naam van Adam Brandstores, want Duetz heeft de merkrechten gekocht. Wel krijgen de winkels een update, zo meldt de ondernemer tegen het FD. De overige winkels die niet onder de overname vallen zullen dus moeten veranderen.

Volgens Duetz zijn de vestigingen van het merk geselecteerd op de ligging. “Adan Stores heeft ook winkels in Groningen en Limburg, maar die willen we niet. Niet in deze fase,” aldus de nieuwe eigenaar tegen de krant. Duetz, een 160-jarig familiebedrijf uit Zeist, heeft op dit moment zes eigen winkels. Met de overname breidt het de reikwijdte uit tot Utrecht, Zuid- en Noord-Holland en Gelderland, aldus het FD. Duetz maakte in 2014 al een doorstart met De Pee Mannenmode uit Bergen en Heemskerk.

FashionUnited heeft contact gezocht voor verdere informatie.

In de eerste week van september werd de Doniger Fashion Group, het moederbedrijf van McGregor, Gaastra en de Adam Brandstores, failliet verklaard. Nog voor het einde van de maand werd bekend dat ondernemer Rens van de Schoor een doorstart maakte met de drie merken, maar dat er nog wel ‘veel moest gebeuren’. Amper een maand later blies de ondernemer de doorstart af vanwege verschillende redenen. Voor de merkrechten van McGregor en Gaastra zou een nieuwe koper worden gezocht, die volgens het FD nu ook gevonden is.

Adam Brandstores
Doniger Fashion Group
Duetz