• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Doorstart McGregor en Gaastra van de baan

Doorstart McGregor en Gaastra van de baan

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Waar de redding van McGregor en Gaastra eind september nog een realiteit leek, is een doorstart nu van de baan. Ondernemer Rens van de Schoor, die het moederbedrijf Doniger Fashion Group drie weken geleden overnam, ‘is tot de conclusie gekomen dat een doorstart geen kans van slagen heeft’, aldus Van de Schoor tegen het Financieele Dagblad.

Een woordvoerder van de curatoren bevestigt het bericht aan FashionUnited. “We vinden het allemaal heel spijtig. Uiteindelijk ligt het besluit bij de ondernemer, maar we zagen het niet aankomen. Destijds is voor Van de Schoor gekozen omdat het de beste optie was voor het bedrijf.” Later vandaag zal contact gezocht worden met Van de Schoor over de exacte redenen van zijn beslissing door de curatoren, meldt de woordvoerder.

Geen doorstart voor McGregor en Gaastra

Volgens het Financieele Dagblad waren de problemen van het bedrijf, dat eigenaar is van McGregor, Gaastra en Adam, ‘ernstiger dan Van de Schoor had voorzien’. De bedrijfsadministratie zou niet op orde zijn en veel leveranciers willen niet meer leveren. Mede door een late levering van kleding aan multibrand winkels, konden winkeliers spullen terugsturen. Deze items moest McGregor via andere kanalen weer zien te verkopen, aldus het Financieele Dagblad.

De aankomende maanden zal DuSoutien, het investeringfonds van Rens van der Schoor, de voorraden en merkrechten van McGregor en Gaastra verkopen. Het komende seizoen wordt de kleding van de twee merken nog geleverd, maar daarna houdt het op. Voor Adam Brandstores wordt op dit moment gezocht naar bedrijf, ‘het liefst in de herenmode’, die zoveel mogelijk winkels en personeel kan overnemen.

In totaal staan nu 400 banen op het spel, 325 hiervan in Nederland. Een derde van het personeel wordt gevraagd om voorlopig aan te blijven, aldus Van de Schoor tegen de krant.

Streep door doorstart McGregor en Gaastra

Begin september werd het faillissement van de Doniger Fashion Group aangekondigd. Over alle Nederlandse entiteiten werd het faillissement uitgesproken, waaronder de merken Gaastra, McGregor en Adam Brandstores. Op dat moment heeft de groep 75 winkels in Nederland, België, Frankrijk en Duitsland. 53 hiervan bevinden zich in Nederland.

Enkele weken later wordt bekend dat ondernemer Rens van de Schoor, de man achter de nieuwe start van Brantano, Miss Etam en Promiss, met het investeringsfonds DuSoutien de Doniger Fashion Group heeft overgenomen. Aan het eind van september meld Van de Schoor dat ‘er nog veel moet gebeuren’. Op dat moment liepen de gesprekken met verhuurders van de winkelpanden en afnemers van de producten nog.

Geheugenopfrisser

Instructies: Gebruik de pijlen om te navigeren of klink op een moment in de tijdlijn. De volgorde is van oud naar nieuw, dus het oudste nieuws wordt als eerst getoond.

Beeld: McGregor

Adam
Doniger Fashion Group
dusoutien
GAASTRA
McGregor
Rens van de Schoor