• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Duidelijkheid over doorstart Perry Sport en Aktiesport laat op zich wachten

Duidelijkheid over doorstart Perry Sport en Aktiesport laat op zich wachten

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Het is niet duidelijk of er een doorstart komt voor Perry Sport. Er wordt nog steeds onderhandeld met potentiële overname kandidaten. De curator van moederbedrijf Unlimited Sports Group (USG) kan er nog geen uitspraken over doen, laat hij weten.

De onderhandelingen zijn al een week gaande, en er hebben zich negen partijen gemeld voor een overname. Onder de kandidaten zijn zowel investeerders als branchegenoten, uit binnen- en buitenland.

Volgens retaildeskundige Paul Moers zouden er nog drie partijen in de race zijn: Intersport, het Britse Sports Direct en investeringsmaatschappij Convent Capital. Maar het is de vraag of er wel een doorstart komt met deze partijen, want ze zouden alleen geïnteresseerd zijn in de failliete inboedel. “Er moet daarom een flinke zak geld op tafel komen voor achterstallig onderhoud en innovatie. Ik vraag me af welke partij daartoe bereid is,” zegt Moers in de Telegraaf.

Retaildeskundige Sabien Duetz heeft vraagtekens bij een toegevoegde waarde van de sportketens. “Er is te veel concurrentie. Grote merken als Nike en Adidas beginnen hun eigen winkels,” zegt ze in dezelfde krant, erop wijzend dat banken tegenwoordig niet heel scheutig zijn in retail.

Curator Toni van Hees laat weten ‘dat er geen deadline is’, maar verwacht wel dat er een deal komt. Het doel is nog steeds om Perry Sport en Aktiesport als een gezamenlijke deal te verkopen, maar ‘als dat niet lukt kan de inboedel ook in stukken worden verkocht’.

Gisteren lukte het curator nog om een overeenkomst met de banken te sluiten over de verdeling van de opbrengsten.

Beeld: Facebook Perry Sport

Aktiesport
Perry Sport