• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Curator Aktiesport en Perry Sport treft regeling met banken

Curator Aktiesport en Perry Sport treft regeling met banken

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Er was nogal wat gesteggel over het faillissement van Aktiesport en Perry Sport; de curator was erg boos op de banken. Maar het is hem gelukt om een overeenkomst met de banken te sluiten over de verdeling van de opbrengsten. Dat heeft curator Toni van Hees bekendgemaakt.

De curator heeft een akkoord bereikt met Rabobank, ING, Deutsche Bank en de Amerikaanse Bank Merrill Lynch. Met de banken is afgesproken dat de bankrekeningen van de vennootschappen niet langer bevroren zullen worden. Voor curator Toni van Hees is dat ook reden genoeg om af te zien van het kort geding dat donderdag zou plaatsvinden.

Van Hees was boos op de banken; een dag voor het uitbetalen van het salaris werd de stekker uit de financiering getrokken, maar vervolgens wilden de banken wel de volledige omzet van de winkels opeisen. "De banken hebben de geldkraan dichtgedraaid terwijl ze wisten dat het personeel toch wel zou doorwerken,” zei curator Van Hees eerder tegen NOS. "Dus de mensen in de winkels verdienen nu geld voor de banken terwijl die banken geen salaris meer wilden betalen. Veel mensen zijn daardoor in de problemen gekomen.”

Aktiesport, Perry Sport en moederbedrijf USG werden op 23 februari failliet verklaard. Vooralsnog is het nog niet bekend of er een doorstart gerealiseerd kan worden. De voorraad en inventaris van de shop-in-shops van Aktiesport zijn al overgenomen door Scapino, maar dat geldt niet voor de eigen winkels.

Van Hees praat al bijna een week met potentiele overnamepartijen. De curator was vorige week nog met negen partijen in gesprek, nadat twintig partijen interesse hadden getoond. Als het aan de curatoren ligt, worden de winkels van Aktiesport en Perry Sport gezamenlijk in één deal verkocht.

Aktiesport
Perry Sport
USG