• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Perry Sport en Aktiesport failliet verklaard

Perry Sport en Aktiesport failliet verklaard

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

USG, het moederbedrijf van de sportketens Aktiesport en Perry Sport, is dinsdag failliet verklaard. Dat heeft de rechtbank van Amsterdam bevestigd. Ook een derde holding van USG, Teamsport BV, is volgens de rechtbank failliet. Maandagochtend kreeg Unlimited Sports Group (USG), uitstel van betaling.

USG in problemen door V&D en Macintosh

Het faillissement heeft voorlopig geen gevolgen voor de zelfstandige retailfilialen van het bedrijf. De bewindvoerder heeft laten weten dat de winkels nog zeker zes weken open kunnen blijven. Uitkeringsinstantie UWV betaalt de eerste zes weken de salarissen van het personeel, zodat de curator de kans krijgt om de mogelijkheden voor een doorstart te onderzoeken. Aktiesport heeft 180 zaken in ons land, Perry Sport ruim 70. In totaal heeft USG, dat eigenaar is van vijftien merken en vier retailformules, meer dan 300 winkels in de Benelux. Enkele merken uit het portfolio van het bedrijf zijn Fila, Pantofolo d’Oro, Helly Hansen en Lotto. De sportmodeketens die het bedrijf naast Perry Sport en Aktiesport bezit, zijn het Belgische Primo Sport en Time Out Footwear.

USG curator Toni van Hees zegt tegen Nu.nl dat voor de Unlimited Sports Group geen andere optie was dan een faillissement. "Het kon niet anders", zegt Van Hees. "De banken hebben de financiering stopgezet en interesse om de hele vennootschap over te nemen was er niet. Er is zeker wel belangstelling voor de winkels en de komende tijd gaan we met deze partijen in gesprek. Het doel is te proberen de winkels zoveel mogelijk in paketten te verkopen."

In een interview met de NOS heeft Van Hees gezegd dat zich "tientallen belangstellenden" hebben gemeld voor de winkels van Perry Sport en Aktiepsort. De curator wil deze week informatie verzamelen voor geïnteresseerden en denkt volgende week de eerste gesprekken over een eventuele overname te kunnen voeren. Van Hees wil nog niet zeggen om welke bedrijven zich hebben gemeld.

USG heeft laten weten dat de hoofdoorzaak voor de financiële problemen ligt bij de faillissementen van V&D en Macintosh Retail Group. “Deze twee partijen behoorden tot de grootste en meest belangrijke business partners van USG,” schrijft het bedrijf in een brief aan het personeel. Een aantal merken van USG Brands was te koop bij schoenenketens van de Macintosh groep. Daarnaast had Perry Sport elf shop-in-shops bij V&D en Aktiesport 128 shop-in-shops bij Scapino. De nieuwe eigenaren van Scapino hebben geen belangstelling voor Aktiesport.

Volgens het Financieele Dagblad verkeert Perry Sport al sinds 2014 in zwaar weer. De retailer rapporteerde in dat jaar een omzet van 78,9 miljoen euro en een nettoverlies van 1,5 miljoen euro.

Benieuwd waar de winkels van Perry Sport en Aktiesport zich precies bevinden? Bekijk het op onderstaande kaart. Klik het venster open om te filteren per keten.

*Aktiesport shop-in-shops staan niet op de kaart.


Aktiesport
Macintosh
Perry Sport
Unlimited Sports Group
USG