• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Uitstel van betaling voor moederbedrijf Perry Sport en Aktiesport

Uitstel van betaling voor moederbedrijf Perry Sport en Aktiesport

Door May-Anne Oltmans

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail

United Sports Group (USG), het moederbedrijf van sportkledingketens Perry Sport en Aktiesport heeft uitstel van betaling aangevraagd. Het nieuws staat in een brief bestemd voor het personeel van het bedrijf, die in handen is van het Algemeen Dagblad (AD). Een woordvoerder van de Rechtbank te Amsterdam heeft tegenover Nu.nl bevestigd dat USG inderdaad uitstel van betaling heeft aangevraagd.

De financiële moeilijkheden waar het bedrijf mee kampt, hebben naar eigen zeggen deels te maken met de recente faillissementen van warenhuis V&D en schoenenketen Macintosh. “Deze twee partijen behoorden tot de grootste en meest belangrijke businesspartners van USG,” luidt de toelichting in de brief. Perry Sport telde elf shop-in-shops in vestigingen van V&D, en Aktiesport had op zijn beurt maar liefst 128 shop-in-shops in Scapino-winkels.

Moederbedrijf Perry Sport en Aktiesport vraagt “met pijn in het hart” uitstel van betaling

”Deze twee gebeurtenissen die praktisch tegelijk plaatsvonden, gecombineerd met de al lastige retailmarkt waarin wij ons vandaag de dag bevinden, laten ons geen andere mogelijkheid dan vandaag uitstel van betaling aan te vragen voor USG Holding,” is te lezen in de brief. De directie van het bedrijf spreekt in het document van een besluit dat is genomen “met grote teleurstelling en pijn in ons hart”.

Volgens het Financieele Dagblad verkeert Perry Sport al sinds 2014 in zwaar weer. De retailer rapporteerde in dat jaar een omzet van 78,9 miljoen euro en een nettoverlies van 1,5 miljoen euro. USG had dat jaar al moeite met het nakomen van bankconvenanten. In het fiscale jaar 2013 schreef het bedrijf nog zwarte cijfers: de omzet bedroeg toen 86,3 miljoen euro, terwijl de winst uitkwam op een bescheiden bedrag van 800.000 euro.

Winkels en webshop van Perry Sport en Aktiesport zijn vooralsnog geopend

De winkels en kantoren van USG zijn vooralsnog gewoon geopend. In de webshops van Perry Sport en Aktiesport kunnen ook gewoon bestellingen worden geplaatst. Hoe lang de winkels nog open blijven, is vooralsnog niet bekend. USG weigerde meer informatie over de aanvraag bekend te maken.

Perry Sport en Aktiesport hebben respectievelijk 70 en 180 winkels in Nederland. In totaal heeft USG, dat eigenaar is van vijftien merken en vier retailformules, meer dan 300 winkels in de Benelux. Enkele merken uit het portfolio van het merk zijn Fila, Pantofolo d’Oro, Helly Hansen en Lotto. De sportmodeketens die het bedrijf naast Perry Sport en Aktiesport bezit, zijn het Belgische Primo Sport en Time Out Footwear.

Benieuwd waar de winkels van Perry Sport en Aktiesport zich precies bevinden? Bekijk het op onderstaande kaart. Klik het venster open om te filteren per keten.

*Aktiesport shop-in-shops staan niet op de kaart.

Foto's: Aktiesport Facebook, Woonboulevard de Mortiere en Perry Sport Facebook


Aktiesport
Perry Sport
Unlimited Sports Group