• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Ecommerce Foundation: Nederlandse online omzet naar 25 miljard in 2018

Ecommerce Foundation: Nederlandse online omzet naar 25 miljard in 2018

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Aan het begin van het jaar hebben we al verschillende positieve voorspellingen voor 2018 gezien. Zo verwacht ABN Amro in de detailhandel een omzetgroei van 2,3 procent en online loopt de groei zelfs op naar 18,5 procent. Onafhankelijke organisatie Ecommerce Foundation doet nu ook een duit in het zakje en voorspelt in het nieuwe rapport dat de hele Nederlandse e-commerce zal toenemen naar 25 miljard euro.

Het afgelopen jaar steeg de online omzet naar 22,5 miljard euro aldus het rapport dankzij een groei van 13 procent. Dit jaar voorspelt Ecommerce Foundation een groei van 10,87 procent naar een omzet net iets onder de 25 miljard euro. “Kleding is veruit de grootste omzetdraaier voor e-tail in Nederland,” zo luidt het verslag, maar heeft het hier wel over de productencategorie. De online kledingbranche leverde een omzet van 2,29 miljard euro op afgelopen jaar volgens Ecommerce Foundation. In het segment ‘diensten’ draait de verkoop van vliegtickets veruit de meeste omzet met een bedrag van 3,34 miljard euro.

Voor Nederlandse consumenten blijken leveringskosten een groot struikelblok te zijn, voor zo’n 53 procent is dit een van de belangrijkste punten. Het probleem dat echter het vaakste voorkomt bij een online bestelling is de levertijd, zo geeft 20 procent aan. Daarnaast meldt het rapport dat Nederlandse online consumenten zuinig zijn en dat de betaaloptie met iDeal vooral essentieel is.

Beeld: Pexels

Detailhandel
E-commerce
Ecommerce Foundation