• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Esprit Holdings Limited geeft winstwaarschuwing

Esprit Holdings Limited geeft winstwaarschuwing

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Esprit Holdings Limited heeft een winstwaarschuwing afgegeven. Het bedrijf geeft de waarschuwing af nadat het de voorlopige niet geauditeerde resultaten heeft gezien voor het afgelopen financiële halfjaar. Esprit Holdings Limited rapporteert rode cijfers en een flink omzetverlies, aldus een persbericht van het bedrijf.

In het financiële halfjaar komt het verlies neer op 280 miljoen Hong Kong dollar, omgerekend 30,6 miljoen euro. Het bedrijf verwacht daarnaast een omzet van 890 miljoen Hong Kong dollar (97,2 miljoen euro) voor het halfjaar, terwijl in het gehele boekjaar 2019/2020, het boekjaar dat hiervoor kwam, een omzet werd behaald van 9,8 miljard Hong Kong Dollar (1 miljard euro).

Esprit Holdings Limited schrijft de drastische daling in de resultaten toe aan de herstructurering en de insolventieprocedures van veertien dochterbedrijven. Deze dochterbedrijven waren normaal gesproken goed voor 80 procent van de gehele omzet van Esprit Holdings Limited. Ook heeft de pandemie een flinke impact gehad op de resultaten, aldus het bedrijf in het statement.

Esprit
Esprit Holdings Limited