• Home
  • Nieuws
  • Business
  • EssilorLuxottica koopt Nederlandse GrandVision

EssilorLuxottica koopt Nederlandse GrandVision

Door Wendela van den Broek

bezig met laden...

Business

EssilorLuxottica neemt de Nederlandse optiekretailer GrandVision over voor 28 euro per aandeel. Daarmee loopt de waarde van de transactie mogelijk op tot 7,2 miljard euro. EssilorLuxottica is onder andere eigenaar van Ray-Ban, Grandvision van Eyewish, Pearle en Charlie Temple.

De brillenspecialist meldt in een persbericht dat het een meerderheidsaandeel van 76,72 procent overneemt van Nederlandse eigenenaar HAL BV. Hoewel de koopprijs nu 28 euro per aandeel bedraagt zou dit bedrag met 1,5 procent kunnen stijgen als de transactie niet binnen twaalf maanden wordt afgerond. Het bedrijf verwacht een termijn van twaalf tot vierentwintig maanden.

Volgens EssilorLuxottica SA, dat in 2017 ontstond uit de fusie van de Franse lensspecialist Essilor met de Italiaanse luxe brillenmaker Luxottica, complementeren de diverse bedrijven elkaar en zullen zij daarmee mondiaal meer mensen kunnen bedienen. Door de overname van GrandVision zal EssilorLuxottica zijn retailplatform uitbreiden met ruim 7.200 winkels wereldwijd en zijn jaaromzet met 3,7 miljard euro.

Ray-Ban eigenaar EssilorLuxottica SA neemt Nederlandse optiekgroep Grandvision (Eyewish, Pearle en Charlie Temple) over

”Met GrandVision zullen we ons retailnetwerk kunnen ontwikkelen, eindelijk meerdere gebieden bereiken en volop onze multichannel en digitale platforms kunnen exploiteren. We zullen de kwaliteit van de winkelbeleving verhogen voor producten, merken en diensten ten gunste van alle consumenten en onze wholesaleklanten,” meldt EssilorLuxottica voorzitter Leonardo Del Vecchio in het persbericht.

EssilorLuxottica SA groeit in tweede kwartaal

De groep rapporteerde tevens een positief eerste halfjaar met een omzetgroei van 3,9 procent tegen constante wisselkoersen naar 8,78 miljard euro. De omzet groeide in het tweede kwartaal harder dan in het eerste kwartaal. De nettowinst steeg met 1,9 procent naar 1,1 miljard euro.

De omzet uit retailactiviteiten steeg met 3,6 procent, terwijl de groothandelsactiviteiten met 1,7 procent stegen.

De groep bevestigde tevens zijn doelstellingen voor het volledige boekjaar 2019. Zo verwacht het een omzetgroei van 3,5 tot 5 procent en een nettowinst van 1 tot 1,5 keer de omzet.

Foto: EssilorLuxottica

EssilorLuxottica
EssilorLuxottica SA
GrandVision
hal bv