• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Flink verlies voor Victoria Beckham in boekjaar 2016

Flink verlies voor Victoria Beckham in boekjaar 2016

Door Tessa Guntlisbergen

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Kort na het nieuws dat Victoria Beckham een investering van 30 miljoen pond van Neo Investments Partners ontvangt, maakt het Britse modelabel bekend dat het in fiscaal jaar 2016 flinke verliezen heeft geleden. In het boekjaar tot aan 31 december 2016 nam het verlies met 78,4 procent toe, meldt het bedrijf.

Waar het verlies in 2015 nog 4,7 miljoen pond (5,3 miljoen euro) bedroeg, noteerde het bedrijf in 2016 een bedrag van 8,4 miljoen pond (9,5 miljoen euro) in de min. Ook de omzet kwam in het boekjaar lager uit op 36,3 miljoen pond (41 miljoen euro), wat neerkomt op een daling van 1,4 procent.

De zwakkere cijfers zijn te wijten aan investeringen die Victoria Beckham deed in onder andere design, productie en marketing. Toch blijft het bedrijf positief over de toekomst, vanwege de succesvolle, recente samenwerkingen met Estee Lauder en Reebok. Deze zullen zorgen voor “een verdere verbetering van de toekomstige winstgevendheid van het bedrijf”.

Daarnaast ontving het label onlangs een investering van 30 miljoen pond van Neo Investments Partners. De investeerder heeft een minderheidsbelang genomen in Victoria Beckham Limited (VBL), dat 100 miljoen pond waard zou zijn. De investering wordt onder meer ingezet om het digitale en fysieke retailnetwerk te vergroten, de bestaande productcategorieën te versterken en toekomstige samenwerkingen te lanceren.

Victoria Beckham Limited werd in 2008 gelanceerd en is onderdeel van Beckham Brand Holdings, met aandeelhouders Victoria Beckham, David Beckham en XIX Entertainment van Simon Fuller. In 2013 werd e-commerce gelanceerd, een jaar later de eerste fysieke winkel op Dover Street Londen. Momenteel heeft het modemerk 400 verkooppunten in meer dan 50 landen wereldwijd.

Beeld: Victoria Beckham Facebook

Victoria Beckham