• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Investering voor modemerk Victoria Beckham

Investering voor modemerk Victoria Beckham

Door Vivian Hendriksz

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Londen - Na het nieuws over Victoria's samenwerking met Reebok, volgt het nieuws dat de Britse modeontwerper zich klaarmaakt haar imperium uit te breiden, met een 30 miljoen pond (33 miljoen euro) tellende investering van Neo Investment Partners.

De investeerder, gespecialiseerd in luxemerken zoals Ami Paris, Tom Dixon en Valextra, heeft een minderheidsbelang genomen in Victoria Beckham Limited (VBL), dat 100 miljoen pond waard zou zijn. Het modelabel gaat de investering gebruiken om de digitale en fysieke retailaanwezigheid te vergroten, voor het versterken van de bestaande productcategorien - ready-to-wear, accessoires en eyewear, het lanceren van nieuwe categoriën en toekomstige samenwerkingen. Deel van de investering van Neo Investment Parnters wordt ook gebruikt om de verhuizing in de lente te bekostigen, naar een nieuw onderkomen in West Londen.

Victoria Beckham ontvangt investering van 30 miljoen pond van Neo Investment Partners

"Partnerschap en samenwerking is heel belangrijk voor me. Het werken met een geweldig team is de reden van het succes van mijn onderneming, de afgelopen tien jaar," zegt Victoria Beckham, oprichter en creatief directeur merk. "Neo is de perfecte partner om ons te begeleiden bij de volgende stap in onze reis: zij begrijpen mijn visie en wens voor het bedrijf om onafhankelijk te blijven, evenals mijn toewijding om het merk verder te ontwikkelen met een unieke, vooruitstrevende aanpak. Ik ben enorm blij met Neo te werken."

"Victoria Beckham is een van de meest opwindende ondernemers waarmee ik het genoegen heb om mee samen te werken", voegde David Belhassen, oprichter en managing partner, Neo Investment Partners toe. "Ze is een inspiratie voor miljoenen vrouwen over de hele wereld en ze heeft een uniek, gedifferentieerd luxemerk met een sterke identiteit en veel potentie. Ik ben verheugd om met haar en haar team samen te werken om het volledige potentieel van het merk te bereiken. "

Victoria Beckham Limited is sinds de lancering in 2008 volledig onafhankelijk. Het bedrijf is onderdeel van Beckham Brand Holdings, met aandeelhouders Victoria Beckham, David Beckham en XIX Entertainment van Simon Fuller. Het Victoria Beckham merk is gegroeid sinds de oprichting. In 2013 werd e-commerce gelanceerd, de eerste fysieke winkel werd een jaar later geopend op Dover Street Londen. Op dit moment heeft Victoria Beckham twee flagshipstores in Londen en een winkel in Hongkong. Het modemerk heeft 400 verkooppunten in meer dan 50 landen wereldwijd.

Victoria Beckham gebruikt geld voor product- en retailexpansie

"Ik ben zo trots op Victoria's succes en al het harde werk dat afgelopen tien jaar in de onderneming is gestoken. Ik weet zeker dat de komend decennium nog opwindeder zal zijn," zegt David Beckham, aandeelhouder, Beckham Brand Holdings. Victoria Beckham noteerde in het boekjaar dat eindigde in december 2016, een omzet van 36 miljoen pond (40 miljoen euro). In de eerste helft van 2017 realiseerde het merk een double-digit groei.

Het merk heeft gewerkt aan nieuwe samenwerkingen in nieuwe categoriën, zoals Victoria Beckham's samenwerking met Estee Lauder en de gelimiteerde samenwerking met de Amerikaanse retailer Target in 2016. Eerder deze maand onthulde Victoria Beckham de handen ineen te hebben geslagen met fitnessmerk Reebok. Ook wordt gezegd dat Victoria Beckham kijkt naar skin-care en parfums, maar dat is niet bevestigd.

"Het is een ongelofelijk positieve tijd voor Victoria Beckham. De aanhoudende groei en de potentie is niet eerder zo dynamisch geweest. Deze samenwerking met Neo zal onze onmiddellijke plannen verbeteren en ons in staat stellen alle gebieden van het bedrijf uit te breiden met nieuwe categoriën en sterkere retail- en digitale aanwezigheid," zegt Simon Fuller, aandeelhouder, Beckham Brand Holdings." 2018 wordt het meest opwindende jaar tot nu toe met de viering van het tienjarig jubileum en een verhuizing naar een nieuw pand."

Dit artikel werd eerder gepubliceerd op FashionUnited.uk.

Neo Investment Partners
Victoria Beckham
Victoria Beckham Limited