FNG Group gaat samenwerken met Miss Etam

FNG Group is een samenwerking aangegaan met R&S Retail Group, de nieuwe eigenaar van Miss Etam. De bedrijven gaan op verschillende vlakken intensief met elkaar samenwerken, zo laten ze in een persbericht weten.

Het nieuws volgt kort op de doorstart van Miss Etam, dat werd overgenomen door R&S Retail Group. Na het faillissement van Miss Etam werd er met de nieuwe eigenaar een doorstart gemaakt met 99 winkels, tegenover meer dan 180 winkels voor het faillissement. Volgens FNG Group staat Miss Etam na de doorstart ‘weer op de kaart als een van de grootste damesmodemerken in Nederland’.

“Beide bedrijven zien op verschillende vlakken mogelijkheden om in een intensieve samenwerking synergieën te realiseren. Operationeel hebben de bedrijven dan ook complementaire troeven,” laten FNG en R&S Retail weten. “Net als R&S wil FNG waarde creëren met een no-nonsens aanpak door optimalisering van bedrijfsprocessen, door het benutten van synergieën en door een sterke nadruk op de omni-channel aanpak.”

Dieter Penninckx, managing director van de FNG Group vult in het persbericht aan: “Om een succesvolle onderneming uit te bouwen in de fashion- en retail-wereld is het cruciaal om te beschikken over een portfolio aan complementaire merken enerzijds, zodat je flexibel kan inspelen in een snel veranderende markt, en schaal anderzijds, dit om maximaal van schaalvoordelen te kunnen genieten. De samenwerking met Miss Etam biedt op dit vlak vele kansen en mogelijkheden.”

Door de samenwerking zullen de bedrijven gezamenlijk een omzet van 350 miljoen euro realiseren en hebben ze meer dan 2.500 medewerkers. Momenteel onderzoeken de partijen of en hoe de samenwerking op termijn kan worden uitgewerkt. Ook willen ze samen de rol van consolidator in de markt op zich nemen.

FNG Group heeft meer dan 1.800 medewerkers, 365 verkooppunten en meer dan 1.500 multi brand stores. R&S Retail Group is sinds 2015 eigenaar van Miss Etam, die nu zo’n 100 verkooppunten heeft en meer dan 800 medewerkers heeft. Door de samenwerking zullen de bedrijven gezamenlijk een omzet van 350 miljoen euro realiseren.

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN