• Home
  • Nieuws
  • Business
  • FNG neemt Henkelman Groep over

FNG neemt Henkelman Groep over

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Business

FNG NV neemt de Henkelman Groep, actief in ontwikkeling en productie van schoenen over, aldus een persbericht van FNG. De groep is op dit moment bezig met onderhandelingen over de strategische overname van de Henkelman Groep. “Door deze stap kan FNG versneld haar strategisch belangrijk aankoopplatform voor kleding versterken met jarenlang opgebouwde schoenen kennis, dit met doel een efficiëntieslag te maken en nu ook voor schoenen de gehele waardeketen tussen producent en consument onder één dak te beheren,” aldus het bericht.

FNG, van huis uit een groep die focust op kleding, nam in 2016 schoenenketen Brantano op in het portfolio. “In eerste instantie werden synergieën gerealiseerd door een nieuw concept in de markt te zetten met focus op schoenen en kleding waardoor de omzet per vierkante meter in de winkels significant verhoogd werd.” Begin dit jaar kondigde Brantano nieuwe winkelformules aan die meer de nadruk op mode hebben; Brantano Market, Brantano Klasik en Brantano Boutik. “In een volgende fase wil Brantano nu ook focussen op margeverbetering door een belangrijk deel van de productie zelf te gaan aansturen, zoals dat ook voor kleding gebeurt via het FNG aankoopplatform met vestigingen in Hongkong, India en Turkij"e.

FNG breidt schoenexpertise uit met overname Henkelman Groep

Omdat het aankoopplatform voornamelijk gericht was op kledingproductie, was FNG op zoek naar een ‘strategisch puzzelstuk’, aldus het persbericht. FNG heeft een overnameovereenkomst getekend en is daardoor in de laatste fase om de Henkelman Groep in Nederland en China over te nemen.

De Henkelman Groep werd 33 jaar geleden opgericht door Theo Henkelman. De groep behaalt jaarlijk ongeveer een omzet van 45 miljoen per jaar. “Theo Henkelman is zeer verheugd en kijkt er naar uit een strategische partner gevonden te hebben in FNG en met name het management van FNG, dat dezelfde doelstellingen nastreeft dan Henkelman, waardoor de continuïteit van de Henkelman Groep gezamenlijk kan worden gewaarborgd,” aldus het bericht. “Gezien de leeftijd van Theo Henkelman is dor voor alle partijen een ideale oplossing. Theo Henkelman zal ten minste tot ultimo 2020 volledig aan de groep verbonden blijven.”

FNG is al twee jaar actief op de Amsterdamse beurs, door een omgekeerde overname van de Nederlandse R&S Retail Group. De groep heeft Brantano, Fred & Ginger, CKS, Claudia Sträter, Expresso, Steps en Superstar in het portfolio. Sinds dit jaar heeft FNG ook een notering aan de beurs van Brussel.

Beeld: Brantano

FNG
henkelman group
Scroll down to read more