Foot Locker Inc verdubbelt netto inkomen in FY2018

Foot Locker Inc heeft het netto inkomen weer recht weten te trekken in FY2018. Dit blijkt uit de gerapporteerde jaarcijfers van de groep. Waar het bedrijf het voorgaande boekjaar nog te maken had met een halvering van het inkomen, werd het in 2018 weer verdubbeld, naar hetzelfde niveau als in het boekjaar 2015.

Het netto inkomen kwam neer op 541 miljoen dollar (476 miljoen euro) in het boekjaar 2018. “Indrukwekkend teamwerk zorgde voor goede financiële resultaten in 2018,” aldus CFO Lauren Peters in de gerapporteerde cijfers. “We hebben een bruto marge boven onze verwachting behaald aan het begin van het jaar en hebben belangrijke investeringen gedaan zowel in ons bedrijf als strategische aandelen in andere bedrijven waarvan we beloven dat deze onze groei op de lange termijn zullen stuwen.” Zo nam Foot Locker Inc afgelopen jaar een aandeel in Goat Group en Super Heroic.

Foot Locker Inc behaalt record omzet van 7,9 miljard dollar in FY2018

De omzet kwam in het boekjaar 2018 twee procent hoger uit dan het voorgaande financiële boekjaar. In totaal werd een omzet behaald van 7,9 miljard dollar (6,9 miljard euro). Bij gelijk aantal winkels werd een omzetgroei van 2,7 procent behaald. In het vierde kwartaal werd zelfs een omzetgroei van 9,7 procent bij gelijk aantal winkels behaald. In de laatste week van 2018 werd een omzet van 95 miljoen dollar (83,7 miljoen euro) gedraaid.

Voor het jaar 2019 verwacht CEO Richard Johnson dat de omzet zal stijgen door de focus op ‘gedifferentieerde ervaringen voor de jeugdcultuur’, wat uiteindelijk ook zal resulteren in een twee-cijferige procentuele stijging in de winst per aandeel, aldus het persbericht.

Beeld: Foot Locker Inc Newsroom

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN