Foot Locker ziet netto inkomen halveren in 2017

“De dramatische veranderingen die verwachtingen en consumentengedrag beïnvloeden bleven onze resultaten in het vierde kwartaal aantasten, zoals ze door heel 2017 heen hebben gedaan,” aldus CEO Richard Johnson in het jaarrapport van Foot Locker, Inc. Het bedrijf zag het netto inkomen met meer dan de helft afnemen het afgelopen boekjaar.

Verkoop bleef gedurende het financiële jaar nagenoeg gelijk aan de omzet van 2016. De omzetgroei bedroeg 0,2 procent en resulteerde in een totale omzet van 7,78 miljard dollar (6,3 miljard euro). Bij gelijk aantal winkels nam de verkoop echter af met 3,1 procent. “Ondanks dat onze verkoop en winst niet was wat we hadden verwacht, bleven nog zeer winstgevend,” aldus CEO Johnson in een statement. Het netto inkomen kwam aan het einde van het boekjaar neer op 284 miljoen dollar (230 miljoen euro) tegen een bedrag van 664 miljoen dollar (539 miljoen euro) het voorgaande financiële jaar.

In het laatste kwartaal rapporteert Foot Locker, Inc. een netto verlies van 49 miljoen dollar (39,7 miljoen euro). De verkoop in het kwartaal steeg met 4,6 procent naar een omzet van 2,2 miljard dollar (1,7 miljard euro). Bij gelijk aantal winkels nam de omzet echter af met 3,7 procent.

Netto inkomen Foot Locker slinkt met 380 miljoen dollar

Het bedrijf verwacht dat de verkoop bij gelijk aantal winkels op hetzelfde niveau blijft of in het meest positieve scenario omhoog gaat een klein percentage. “Het eerste kwartaal zal waarschijnlijk in dezelfde trend doorzetten als het laatste halfjaar van 2017,” aldus Lauren Peters, CFO van Foot Locker, Inc. in het jaarrapport. “We zijn positief dat we halverwege 2018 terug zullen gaan naar positieve omzet bij gelijk aantal winkels.”

Foot Locker, Inc. heeft meerdere winkelconcepten in het portfolio. Naast Foot Locker heeft de groep ook Champs Sports, Eastbay, Lady Foot Locker, Kids Foot Locker Footaction, Runners Point, Sidestep en SIX:02. In Europa heeft de groep op dit moment 636 Foot Locker winkels, 14 meer dan het voorgaande boekjaar.

Beeld: Foot Locker Facebook

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN