• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Forse omzetstijging voor Canada Goose, toch nettoverlies

Business

Forse omzetstijging voor Canada Goose, toch nettoverlies

Door Caitlyn Terra

9 aug. 2018

Canada Goose Inc. is het financiële boekjaar goed gestart, zo blijkt uit de gerapporteerde cijfers. Het bedrijf rapporteert een omzetgroei van 58,5 procent naar 44,7 miljoen Canadese dollars (29,5 miljoen euro). Ondanks de omzetstijging komt onderaan de streep van het eerste kwartaal toch een nettoverlies te staan.

Beweeg over de grafiek om meer te weten te komen.

Canada Goose rapporteert een nettoverlies van 18,7 miljoen Canadese dollar (12,3 miljoen euro). Ondanks het verlies is CEO Dani Reiss positief in het verslag. “Onze sterke start van het jaar, in het kleinste fiscale kwartaal, is een fantastische indicator. Onze producten en ons merk blijft aanslaan bij mensen wereldwijd en ons direct-to-consumer kanaal deed het uitzonderlijk dit kwartaal.”

Zoals aangegeven deed het direct-to-consumer kanaal van Canada Goose het goed in het eerste kwartaal, de omzet steeg van 8,3 miljoen naar 23,2 miljoen Canadese dollar (15,3 miljoen euro). De groothandel zag een kleinere stijging, van 19,9 miljoen naar 21,5 miljoen Canadese dollar (14,2 miljoen euro).

Beeld: Canada Goose Facebook