Gant beëindigt licentie met distributeur Gant Benelux

Amerikaans lifestylelabel Gant heeft de licentieovereenkomst met Fashion Concept Group beëindigd. Het in Amersfoort gevestigde bedrijf was bijna dertig jaar lang de distributeur van Gant Benelux. Dat bevestigt Patrik Nilsson, CEO van Gant, aan FashionUnited.

Gant stopt licentieovereenkomst met Fashion Concept Group

“Na bijna dertig jaar hebben we de licentieovereenkomst met Fashion Concept Group een paar dagen geleden beëindigd,” verklaart Nilsson. “We hebben al die tijd een fijne samenwerking gehad, maar de laatste vier jaar ging het wat minder.” Gant heeft in de Benelux honderden verkooppunten en veertien eigen winkels. Fashion Concept Group verzorgde de distributie van Gant Benelux. Inmiddels is het voor consumenten niet meer mogelijk te bestellen via de webshop hier.

Volgens Nilsson is de licentie beëindigd, omdat de Fashion Concept Group te weinig in het merk investeerde. Vorige maand maakte Gant International bekend grootse plannen te hebben voor de toekomst. Met een nieuwe strategie die tijdens afgelopen New York Fashion Week werd gepresenteerd, wil Gant in 2020 het beste lifestylelabel ter wereld worden. “We zijn al een tijd bezig ons te richten op het nieuwe imago van Gant, maar we merkten dat de Benelux hierin achterloopt. Door te weinig investeringen moesten we de samenwerking stopzetten,” legt Nilsson uit. “We hebben al die tijd fijn met elkaar gewerkt. Ik wil Fashion Concept daarom ook bedanken voor de inzet.”

Gant beëindigt licentie met distributeur Gant Benelux

De toekomst van Gant Benelux

Gant gaat vanaf nu de distributie van Gant Benelux zelf regelen. “We zijn van plan een eigen dochteronderneming op te bouwen voor de distributie. Wanneer dat precies wordt gerealiseerd, kan ik nu nog niet zeggen.”

Wat er komende tijd gaat gebeuren met winkels en verkooppunten van Gant Benelux, weet Nilsson nog niet te vertellen. “Ik kan nog niet zeggen wat er gaat gebeuren met de winkels, want de overeenkomst is pas een aantal dagen geleden stopgezet,” verklaart hij.

Fashion Concept Group is een Nederlands bedrijf dat bijna dertig jaar lang distributeur van Gant was. Gant heeft in Nederland en België veertien eigen winkels in steden als Brussel, Amsterdam en Breda. Verder heeft het merk honderden verkooppunten in de Benelux. Fashion Concept heeft nog niet gereageerd op het nieuws en het is nog niet bekend wat de gevolgen zijn voor het bedrijf.

Gant beëindigt licentie met distributeur Gant Benelux

Modemerk Gant werd in 1949 in New Haven, Amerika opgericht en is momenteel eigendom van het Zwitserse Maus Frères. Gant heeft 750 eigen winkels in 70 landen wereldwijd. Gant, dat is gespecialiseerd in het maken van shirts, heeft naast de sportieve Gant Originals lijn en het modieuze Rugger Gant sinds kort een nieuwe kledinglijn: Gant Diamond G, gericht op zakenreizigers.


 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN