Geen doorstart voor De Schoenenfabriek

Het is over en uit voor De Schoenenfabriek. Het is niet gelukt om een doorstart te realiseren. Dat meldt Joël Timmerman, Chef Verkoop, op Linkedin.

“We/Ze waren heel ver, alleen geen deal kunnen maken met de verhuurder van het pand in Groningen. Er staan meerdere internationale retailers klaar die fors meer willen betalen,” schrijft hij op de site. Let wel; waar iets eindigt begint ook vaak iets moois.”

Curator Pieter Lettinga heeft het nieuws inmiddels bevestigd aan RTV Noord. “Als de doorstart al door zou gaan, zou alleen het pand in Groningen weer open gaan. Maar de verhuurder wilde niet meegaan in een lagere prijs,” zegt hij tegen de omroep.

De keten had een schuld van ongeveer 2 miljoen euro en heeft nog een schoenenvoorraad van ‘een paar 100.000 euro’. De winkel in Groningen zal echter niet lang open blijven, omdat het inhuren van personeel ook geld kost. De schoenenketen had naast Groningen ook vestigingen in Assen, Zwolle en Leeuwarden. Eerder zat de schoenenwinkel ook in Nijkerk. Die winkels zijn inmiddels allemaal gesloten.

Medio maart vroeg eigenaar Berend Ziengs zelf faillissement aan. “De bank besloot onze kredieten te bevriezen. Die had geen vertrouwen meer in de zaak omdat we steeds onze prognoses niet haalden en dan heeft doorgaan geen zin meer,” lichtte hij destijds toe aan de media. Volgens Ziengs groeide De Schoenenfabriek te snel. “We zijn snel naar 4, en op het hoogtepunt 5 winkels, uitgebreid en we hadden te veel voorraad. We zijn vervolgens niet snel genoeg geslonken.”

Met het faillissement verliezen 34 mensen hun baan.

Beeld: De Schoenenfabriek

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN