• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Geen doorstart voor Neckermann.com

Geen doorstart voor Neckermann.com

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Het is curator Seerp Gratama niet gelukt om een doorstart te realiseren voor Neckermann.com. Na het faillissement in december 2016 is er nog gesproken met verschillende belangstellenden, maar tot een doorstart is het niet gekomen. Dat blijkt uit het tweede faillissementsverslag.

De curator heeft geprobeerd om de gehuurde winkelpanden en het personeel over te dragen, evenals de voorraden en het inventaris. De potentiele overnamekandidaten waren echter niet bereid om een doorstart te maken met de winkels. De voorraden en het inventaris is inmiddels opgekocht door handelsmaatschappij Hahebo, voor iets meer dan 300.000 euro.

Uit de voorlopige omzetcijfers van 2016 concludeert Gratama dat Neckermann.com een verlies van 1,7 miljoen euro had, bijna drie keer zo hoog als de omzet van bijna 674.000 euro.

In 2014 opende Neckermann.com verschillende fysieke winkels om op deze manier een nieuwe identiteit te creëren voor het merk na een eerder faillissement. Vorig jaar werden de winkels failliet verklaard en verloor Readen Holding, het moederbedrijf, twee van haar bv’s. Een daarvan bleef nog wel staande, Neckermann.com Webshop BV, waar de huidige website onder valt.

Neckermann