• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Winkels Neckermann.com officieel failliet verklaard

Winkels Neckermann.com officieel failliet verklaard

Door Tessa Guntlisbergen

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

De fysieke winkels van Neckermann.com in Nederland en België zijn gisteren failliet verklaard door de rechtbank Midden-Nederland. Dat heeft de rechtbank laten weten tegenover Retailnews. Daarnaast heeft een woordvoerder verklaard dat zusterbedrijf Readen BV officieel failliet is.

Fysieke winkels Neckermann.com failliet verklaard

Het faillissement betreft Neckermann.com Retail BV, dat verantwoordelijk is voor Neckermann’s fysieke winkels in Nederland en België. Op de aangifte van de retailtak van Readen is volgens de nieuwssite een schuldenlast van 1,25 miljoen euro vermeld. De webshop valt onder Neckermann.com Webshop BV en is vooralsnog operationeel. Of het faillissement later alsnog gevolgen gaat hebben voor de webwinkel, is nog onbekend.

Gisteren werd al bekend dat directeur Ronald Steenbergen afgelopen week het faillissement had aangevraagd voor Neckermann.com Retail BV. In Nederland heeft Neckermann.com acht winkels in voormalige Kijkshop-panden, in Almelo, Hengelo, Ede, Zutphen, Dordrecht, Delft, Meppel en Emmen. In België beschikt het bedrijf over winkels in omgebouwde panden van de discounter Depotplus, in Geel, Schelle en Stekene. Readen Holding was niet bereikbaar voor commentaar.

Zusterbedrijf Readen BV officieel failliet verklaard

Eind vorige week werd tevens het faillissement aangevraagd voor zusterbedrijf Readen BV, dat gisteren officieel failliet werd verklaard door de rechtbank. Readen, een dochteronderneming van het Amerikaanse Readen Holding Corp., nam begin dit jaar een meerderheidsaandeel in Neckermann, dat in 2014 al eens failliet werd verklaard. Directeurs Ronald en Joop Steenbergen hadden aanvankelijk grote plannen met het bedrijf. Zo moesten er in korte tijd tientallen fysieke winkels van Neckermann.com worden geopend die de webshop moesten aanvullen en daarmee de omnichannel strategie moesten versterken.

Het ging echter niet altijd even goed met Readen. Zo kwam het bedrijf het afgelopen jaar meermaals in het nieuws, onder andere omdat CEO Bas Piepers naar eigen zeggen “helaas niet op een nette manier buiten de deur gezet” was vanwege kritiek op het beleid van Readen Holding. Kort daarna moest Readen een aantal Belgische Neckermann.com-winkels sluiten vanwege verdenkingen van frauduleuze praktijken.

Beeld: Neckermann.com Almelo Facebook, Neckermann.com website

Neckermann.com