• Home
  • Nieuws
  • Business
  • ‘Ook faillissement aangevraagd voor Neckermann.com-winkels’

‘Ook faillissement aangevraagd voor Neckermann.com-winkels’

Door Tessa Guntlisbergen

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Nadat eind vorige week bekend werd dat het zusterbedrijf van Neckermann failliet is, heeft Readen Holding Corp. nu ook faillissement aangevraagd voor Neckermann.com Retail BV, de eenheid die verantwoordelijk is voor Neckermann’s fysieke winkels. Dat meldt Retailnews, dat naar eigen zeggen een aangifte over het feit bij de rechtbank Midden-Nederland heeft ingezien.

Het faillissement van Neckermann.com Retail BV is volgens de nieuwssite afgelopen vrijdag door directeur Ronald Steenbergen aangevraagd. Het bedrijf is verantwoordelijk voor de fysieke winkels van Neckermann in Nederland en België, waarvan acht in omgebouwde Kijkshop-filialen in Nederland en vijf panden in België die voorheen aan discounter Depotplus toebehoorden. Readen Holding was onbereikbaar voor commentaar.

Of het faillissement ook gevolgen heeft voor de webshop van Neckermann, is nog onbekend. Die valt onder Neckermann Webshop BV en is nog steeds in de lucht.

Readen Holding verwierf begin dit jaar een meerderheidsbelang in Neckermann.com en CEO Bas Piepers gaf daarbij aan te streven naar een landelijke dekking van tientallen winkels. Het ging Readen echter niet helemaal voor de wind en het bedrijf kwam meerdere malen in het nieuws, onder andere vanwege verdenkingen van frauduleuze praktijken in vijf Belgische vestigingen.

Beeld: Neckermann.com website

Neckermann
Neckermann.com