• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Google past Google Shopping aan na boete

Google past Google Shopping aan na boete

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Na een boete van 2,42 miljard euro van de Europese Commissie, kondigt Google nu aan de zoeksystemen aan te passen. Op deze manier krijgt Google Shopping geen voorrang meer in de zoekresultaten.

Eind juni werd Google de boete opgelegd vanwege ‘oneerlijke concurrentie’ binnen de zoekresultaten. Vanaf 28 september moet Google stoppen met de voorkeursbehandeling van hun eigen dienst. Hoe de zoeksystemen worden aangepast, werd niet bekendgemaakt door het bedrijf. Door voor de deadline de systemen aan te passen, krijgt het internetbedrijf geen extra boete van vijf procent van de dagomzet meer.

Het onderzoek naar Google Shopping liep al zeven jaar. Google deed in die jaren al drie pogingen om de zaak te schikken, maar zonder succes. De boete van 2,42 miljard is de hoogste boete die de Europese Commissie ooit heeft gegeven. Google komt er echter nog goed vanaf, want een boete vanwege oneerlijke concurrentie kan oplopen tot 10 procent van de jaaromzet dat neerkomt op 8 miljard euro voor het bedrijf.

Google
Google Shopping
Scroll down to read more