• Home
  • Nieuws
  • Business
  • GrandVision neemt Zwitserse branchegenoot McOptic over

GrandVision neemt Zwitserse branchegenoot McOptic over

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

GrandVision N.V. heeft Graffiti Holding AG, het moederbedrijf van McOptic, overgenomen. Dit meldt het bedrijf in een persbericht. De Zwitserse optiekketen is de op twee na grootste keten in de Zwitserse branche. Het nieuws volgt nadat GrandVision een overeenkomst heeft gesloten met EssilorLuxotica voor de overname van 76,72 procent van het bedrijf.

GrandVision ziet volgens het persbericht vooral de waarde van de marktpositie van McOptic. Het bedrijf wil dan ook de merken McOptic, Visila en Kochoptik, die allen onderdeel zijn van het bedrijf, behouden. Deze merken bevinden zich in het midden-tot-hoog en premium segment in de optiekbranche. Door de overname van McOptic versterkt de positie van GrandVision in Zwitserland. Financiële details van de overeenkomst worden niet genoemd.

“We zijn verheugd om McOptic toe te voegen aan de GrandVision familie. McOptic is een hoog aangeschreven optiekretailer met een competitieve waardepropositie,” aldus CEO van GrandVision, Stephan Borchert, in het persbericht. GrandVision is onder andere het moederbedrijf van Eyewish, Pearle en Charlie Temple.

charlie temple
Eyewish
graffiti holding ag
grandvision n.v.
mcoptic
Pearle