• Home
  • Nieuws
  • Business
  • ‘Grote Amazon rechtszaak verwacht in augustus’

‘Grote Amazon rechtszaak verwacht in augustus’

Door Marthe Stroom

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Credits: Amazon

Het lijkt erop dat de langverwachte antitrust rechtszaak tegen Amazon van de Amerikaanse Federal Trade Commission (FTC) bijna van start gaat. Vier verschillende anonieme bronnen deelden hun inzichten over de zaak met Politico.

De omvangrijke rechtszaak wordt in augustus verwacht en zal volgens Politico een van de meest agressieve en spraakmakende stappen zijn in de pogingen van de regering om de macht van de techgiganten te temmen.

De FTC heeft het bedrijf op een aantal fronten onderzocht en zal naar verwachting een groot aantal zakelijke praktijken van Amazon aanvechten. De rechtszaak zou kunnen leiden tot een door de rechter opgelegde herstructurering die uiteindelijk delen van het bedrijf zou kunnen opbreken, aldus Politico.

De aanklacht zou zich kunnen richten op uitdagingen tegen Amazon Prime, regelgeving vanuit Amazon die volgens de FTC lagere prijzen op concurrerende websites blokkeert en een beleid dat handelaren volgens de FTC dwingt om Amazon's logistieke en advertentiediensten te gebruiken.

De FTC en Amazon reageerden niet direct op verzoek van Reuters om commentaar.

Eind vorig jaar kwam Amazon nog op het nippertje onder een miljardenboete van de Europese Unie uit toen het beloofde geen gegevens van andere verkopers meer te gebruiken om zijn eigen merken te verbeteren. De boete die Amazon destijds riskeerde, besloeg tien procent van de totale jaaromzet van het bedrijf.

Amazon