• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Grote verliezen voor Neiman Marcus in eerste kwartaal

Grote verliezen voor Neiman Marcus in eerste kwartaal

Door Yenthe Stuurman

bezig met laden...

Business

Neiman Marcus, eigenaar van Bergdorf Goodman, MyTheresa en de gelijknamige warenhuisketen heeft het zwaar. Na 6 opeenvolgende jaren van groei maakte het bedrijf bekend ruim 10,5 miljoen dollar (9,6 miljoen euro) te hebben verloren in het eerste kwartaal van fiscaal jaar 2016. Dat meldt Fashionista.

In de winkels is het aantal vergelijkbare verkopen met 5,6 procent afgenomen.Vorig jaar boekte het bedrijf in dezelfde periode een magere winst van 196.000 dollar (iets meer dan 142.000 euro).

Neiman Marcus’ CEO Karen Katz schrijft de teleurstellende resultaten toe aan de sterke dollar. Volgens haar komen er hierdoor minder toeristen naar het warenhuis, en ook is het aantrekkelijker om de luxeproducten in het buitenland te kopen. Ook de voortdurende prijsdaling van ruwe olie zou volgens Katz de uitgaven negatief hebben beïnvloed. Toch blijft ze positief: “Het is een terugkomende cyclus die we eerder hebben ervaren en we weten hoe we hier doorheen moeten komen,” aldus Katz tegen Fashionista.

Don Grimes, COO en CFO, laat weten dat het bedrijf bezig is met het verminderen van de voorraden en dat ze toekomstige aankopen proberen te managen om de problemen op te lossen. “Omdat het bedrijf zijn voorraden 6 tot 9 maanden vooruit koopt zullen we niet op het juiste niveau zitten tot april of juli,” laat Grimes weten aan Fashionista. Het bedrijf probeert ook manieren te vinden om het aanbod in winkels die veel door toeristen worden bezocht aan te passen.

Neiman Marcus en zijn donateurs (Ares Management LP en de Canada Pension Plan Investment Board) hebben besloten dat de geplande beursgang uitgesteld zal worden.

Beeld: Neiman Marcus

Neiman Marcus
Scroll down to read more