• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Guess herstelt cijfers, maar resultaten uit Amerikaanse markt vallen tegen

Guess herstelt cijfers, maar resultaten uit Amerikaanse markt vallen tegen

Door Marthe Stroom

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Credits: Marciano by Guess

Na tegenvallende resultaten in het eerste kwartaal van boekjaar 2024, herstelde Guess, Inc. de cijfers tijdens het tweede kwartaal, zo blijkt uit het halfjaarlijkse financiële verslag van het merk. CEO Carlos Alberini noemde de resultaten “boven verwachting”.

Waar de omzet tijdens de eerste drie maanden van het boekjaar nog met vier procent kromp ten opzichte van dezelfde periode in het voorgaande jaar, was er tijdens het tweede kwartaal weer ruimte voor groei. De omzet steeg met drie procent tot 664,5 miljoen dollar (omgerekend 611,87 miljoen euro).

Wel oefenden de resultaten van het eerste kwartaal nog invloed uit op de halfjaarlijkse cijfers. Over de eerste helft van boekjaar 2024 daalde de totale omzet lichtjes ten opzichte van het voorgaande jaar, van 1,24 miljard dollar (1,14 miljard euro) tot 1,23 miljard dollar (1,13 miljard euro).

De winst nam tijdens het tweede kwartaal met 63 procent toe van 22,9 miljoen dollar vorig jaar (21,09 miljoen euro) tot 39 miljoen dollar (35,91 miljoen euro). In het eerste kwartaal van boekjaar 2024 was er nog sprake van een nettoverlies van 11,8 miljoen dollar (10,87 miljoen euro).

De ontwikkelingen resulteren in een halfjaarlijkse winst van 27,2 miljoen dollar (25,05 miljoen euro) over de eerste zes maanden van boekjaar 2024, een afname van vijftien procent ten opzichte van het voorgaande jaar.

Vooral Azië deed het tijdens het tweede kwartaal goed. De omzet steeg hier met 19 procent. In Europa nam de omzet met negen procent toe. In Amerika daalde de omzet uit zowel de retail als de groothandel, respectievelijk met acht en dertien procent.

Ondanks de krimp in de Amerikaanse markt stelt Guess, Inc. de verwachtingen voor de rest van boekjaar 2024 naar boven bij. Het bedrijf gaat uit van een omzetgroei tussen de 2,5 en vier procent.

Guess