Guess presteert beter dan verwacht in H1

Het eerste halfjaar van het financiële boekjaar heeft beter dan verwacht uitgepakt voor Guess. De uiteindelijke cijfers voor het tweede kwartaal waren beter dan de richtlijnen van het bedrijf, zo is te lezen in het verslag van Guess.

CEO Victor Herrero: “We zijn verheugd om te rapporteren dat onze resultaten in het tweede kwartaal boven onze verwachting voor operationele marge en winst per aandeel zijn uitgekomen. We blijven resultaat zien van onze activiteiten in Europa en Azië, waar onze omzet met 20 en 17 procent toenam, voornamelijk gedreven door de opening van nieuwe winkels, groei in de groothandel en positieve vergelijkbare verkoop.”

Tijdens het tweede kwartaal kwamen de netto inkomsten neer op 16,1 miljoen dollar dankzij een toename van 30,4 procent. De omzet steeg met 5 procent in het tweede kwartaal.

Omzetcijfers Guess hoger dan verwacht in H1

Guess heeft het in Amerika nog steeds moeilijk, de verkoop daalt daar met 11,2 procent en 10 procent bij een gelijk aantal winkels. Guess is in het gebied het aantal winkels aan het terugbrengen. Zo maakte Herrero in maart bekend zo’n 60 winkels te willen sluiten in het gebied. In Europa en Azië ziet het merk juist een stijging, zowel in het tweede kwartaal als in het gehele eerste halfjaar. In Europa nam de omzet het eerste halfjaar met 21,4 procent toe, in Azië kwam dit percentage neer op 17,2 procent.

In de resultaten voor het eerste halfjaar van Guess is te zien dat het bedrijf nog steeds een nettoverlies draaide van 3,3 miljoen dollar. Het is echter een verbetering van 52,5 procent ten opzichte van het eerste halfjaar van 2016 waarin het bedrijf een verlies van 7 miljoen dollar rapporteerde.

Voor het gehele jaar heeft Guess de verwachting bijgesteld. Het bedrijf verwacht nu dat de omzet tussen de 4 en 5.5 procent zal stijgen bij gelijke wisselkoersen. Het afgelopen boekjaar zag Guess de winst nog met 72 procent dalen, waarna het bedrijf verschillende maatregelen aankondigde.

Beeld: Guess Website

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN