Guess zet in op waterbeheer en emissiereductie

Guess heeft goede eerste stappen gezet om haar impact op het milieu te beheersen. Dat blijkt uit het tweede duurzaamheidsrapport dat het Amerikaanse merk donderdag vrijgaf. Zo is de waterverspilling die bij de productie van denim komt kijken, in kaart gebracht en is gekeken naar de wereldwijde hoeveelheid beschikbaar water, melden diverse media.

Het bedrijf werkt momenteel aan een uitgebreid waterbeheerplan dat de impact van de kledingproductie op de watervoorraden moet verminderen. Dat plan gaat volgend jaar in werking, zo blijkt uit het rapport. Het rapport laat ook andere gebieden van ontwikkeling zien, waaronder de succesvolle vermindering van de koolstofvoetafdruk in winkels, distributiecentra en kantoren. Daarnaast heeft Guess het energieverbruik drastisch verminderd, onder andere door het gebruik van Led-verlichting.

“Door mijn ervaring met het leiden van een echt wereldwijd bedrijf, zie ik één constante over de grenzen: mensen, met name de jongere generatie, zijn diep bezorgd over de toekomst van de aarde,” stelt Guess-CEO Victor Herrero. “Bij Guess begrijpen we dat we moeten groeien en bijdragen aan de wereldwijde gemeenschap met meer zorg voor mensen en het milieu. We streven ernaar op bestaande oplossingen te gebruiken en ook nieuwe te proberen om de milieuproblemen van onze tijd aan te pakken,” aldus de directeur.

Sinds het vrijgeven van het eerste duurzaamheidsrapport in 2015 heeft Guess een formele duurzaamheidsstrategie ontwikkeld en heeft het nieuwe doelen opgesteld, welke het bedrijf de komende vijf jaar moeten motiveren om de wereldwijde en lokale activiteiten te verduurzamen. Zo gaat het label haar CO2-uitstoot in twee jaar tijd flink verminderen om de opwarming van de aarde langzamer te laten verlopen.

Beeld: Guess

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN