H&M en betaalbedrijf Klarna kondigen wereldwijde samenwerking aan

H&M heeft een wereldwijde samenwerking met het Zweedse online betaalbedrijf Klarna aangekondigd om ‘de winkelervaring van de moderne consument te optimaliseren’. De Zweedse modeketen laat in het persbericht ook weten dat de modegroep in de Europese marktleider op het gebied van online betalen zal investeren.

Het samenwerkingsverband behelst volgens het persbericht een uitbreiding van het omnichannel betalingsverkeer van de Zweedse winkelketen. Klarna zal het betaalprogramma van H&M Club en de ‘post purchase’-service van de H&M-app overnemen en het betaalbedrijf zal de volledige klantreis van alle H&M-kanalen op zich nemen; inclusief in-store, mobiele en online betalingen, het vereenvoudigen van leveringen en retourneren en de klant de flexibiliteit geven te betalen wanneer hen dat uitkomt, de zogeheten ‘try before you buy’-service. Deze dienst zal in de volgende generatie van de H&M app en H&M Club worden geïntegreerd.

De eerste fase van integratie zal naar verwachting in 2019 live gaan voor de Britse en Zweedse markten. Wanneer de overige markten volgen is door H&M nog niet bekend gemaakt.

H&M Group gaat samenwerking aan met betaalbedrijf Klarna

De Zweedse modegroep, met onder andere modemerken Monki, & Other Stories, Cos en Arket in de portefeuille, heeft ook bevestigd dat het zal gaan investeren in Klarna. Over de hoogte van het bedrag wordt door het modebedrijf niet gesproken, in het persbericht wordt alleen geschreven dat ‘de investering blijk geeft van een gedeelde inzet en visie over de toekomst van retail die door de steeds veranderende wensen van de consument continu in ontwikkeling is’.

Karl-Johan Persson, CEO van H&M Group verklaart in het persbericht onder de indruk te zijn van wat Klarna tot nu heeft bereikt. Hij spreekt in het bericht de hoop uit dat de ‘strategische samenwerking tussen H&M Group en Klarna is gericht op het creëren van optimale klantervaring’. Sebastian Siemiatkowski, CEO en medeoprichter van Klarna voegt in het persbericht toe: “Retail is aan het veranderen en de toekomst van de modewinkels is high-tech. Ongeacht hoe en wanneer klanten willen winkelen, we moeten er voor hen zijn. Klanten zullen niet langer onnodige complexiteit ervaren (bij betaling red.). Hun winkelervaring moet slim, persoonlijk en gemakkelijk worden gemaakt.”

Beeld: Website H&M

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN