• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Hanesbrands rondt Champion-verkoop af

Hanesbrands rondt Champion-verkoop af

Door Susan Zijp

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Een winkel van Champion ter illustratie. Authentic rondt overname Champion af, kondigt nieuwe merkpartners aan Credits: Hanesbrands.

Hanesbrands heeft de overname van het sportmerk Champion door Authentic Brands Group (ABG) afgerond, meldt het bedrijf in een persbericht. Met deze transactie neemt ABG het intellectuele eigendom en de operationele activiteiten van Champion over van Hanesbrands.

De CEO van Hanesbrands, Steve Bratspies, verwacht met deze deal ongeveer 1 miljard dollar aan schulden af te lossen in de tweede helft van 2024. “We zijn goed gepositioneerd om de komende jaren sterke resultaten te behalen met omzetgroei, hogere marges, winstgroei per aandeel en verdere schuldvermindering,” voegt Bratspies toe.

De overname, die in juni werd aangekondigd, heeft een waarde van 1,2 miljard dollar en kan stijgen tot 1,5 miljard dollar als bepaalde prestatiebonussen worden gehaald. De raad van bestuur van Hanesbrands keurde de deal unaniem goed. Champion behaalt jaarlijks bijna 3 miljard dollar aan wereldwijde detailhandelsverkopen.

Nu HanesBrands afstand doet van het sportmerk Champion, richt het bedrijf zich op de groei van zijn ondergoed merken, zoals Hanes, Bonds, Maidenform en Bali.

Lees ook:
ABG
Authentic Brands Group
Champion
HanesBrands