Sports Direct International Plc heeft het gehele management en directie weggestuurd bij House of Fraser. Dit maakt het bedrijf bekend in een korte mededeling. De keten werd in augustus overgenomen door Sports Direct nadat het failliet werd verklaard op 10 augustus. Het wegsturen van de gehele directie is het gevolg van een onderzoek naar de omstandigheden waaronder House of Fraser failliet is gegaan, zo is te lezen in het bericht.

House of Fraser, een bekende Britse warenhuisketen vroeg op 10 augustus ‘ bankruptcy protection’ aan in de ochtend, maar werd ‘s middags al overgenomen door Sports Direct International Plc. Voor de keten werd 90 miljoen pond (100 miljoen euro) neergelegd. Alle Britse winkels, het huismerk en de voorraad van het bedrijf werden overgenomen.

Na de overname van House of Fraser stelden onder andere French Connection en Mulberry hun omzet- en winstverwachting bij. Het faillissement en de overname van de keten heeft bij veel van de bedrijven die shop-in-shops hadden in het warenhuis effect op de financiële resultaten.

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN