• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Herstel bij Marks & Spencer blijft voorlopig uit

Herstel bij Marks & Spencer blijft voorlopig uit

Door Tessa Guntlisbergen

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Dat Marks & Spencer één van de meest gewaardeerde Britse warenhuizen is, is voorlopig niet terug te zien in de resultaten. Vooral het damesmodesegment van M&S voldoet niet aan de verwachtingen van zowel investeerders als klanten en volgens nieuwe voorspellingen zullen de prestaties waarschijnlijk op zijn vroegst in 2020 pas herstellen.

De omzet zal dit jaar in ieder geval zwak blijven en volgens analisten zal het nog enkele jaren duren voordat M&S verbetering ziet in de resultaten. Cijfers die zijn verzameld uit documenten van een groot aantal banken en effectenmakelaars laten zien dat de winst van de Britse warenhuisketen dit boekjaar zou kunnen dalen met 12 procent naar 600 miljoen pond (698 miljoen euro), zo schrijft Mail on Sunday.

Vorige maand werd bekendgemaakt dat M&S zijn grootste winstdaling in kledingverkopen in een decennium heeft meegemaakt. Het warenhuisbedrijf zag de omzet van mode en meubelen met 8,9 procent dalen. Destijds verklaarde M&S-directeur Steve Rowe dat de kledingprijzen van het warenhuis te hoog waren en te veel werden geleid door kortingen. In 2015 werd ruim 40 procent van het kledingaanbod verkocht met korting. “Het is duidelijk dat we deze cyclus moeten doorbreken, want het is schadelijk voor ons bedrijf,” aldus Rowe tegenover The Telegraph.

Afgelopen mei maakte Rowe een nieuwe strategie bekend in een poging om de mode- en meubelcategoriëen nieuw leven in te blazen. Zo is de directeur van plan de prijzen te verlagen en de stijl, pasvorm en kwaliteit te verbeteren.

Beeld: Marks & Spencer Facebook

M&S
Marks & Spencer
warenhuis