• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Herstructurering New Look zorgt voor groter verlies en lichte omzetdaling in FY19

Herstructurering New Look zorgt voor groter verlies en lichte omzetdaling in FY19

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

De Britse New Look Retail Group Limited ziet de eerste resultaten van de herstructurering, zo blijkt in het jaarverslag over het boekjaar 2019. Het onderliggende resultaat was in het boekjaar weer positief.

De onderliggende winst komt neer op 33,2 miljoen pond (37,2 miljoen euro), maar het resultaat voor belastingen komt neer op 522,2 miljoen pond (585,3 miljoen euro) door herstructureringskosten. Eerder werd al bekend dat New Look 150 miljoen pond (168 miljoen euro) aan nieuw kapitaal had weten aan te trekken. In het verslag wordt nu gemeld dat de lange termijn schuld verminderd is van 1,3 miljard naar 350 miljoen pond (van 1,45 miljard naar 392,3 miljoen euro).

Onderliggend resultaat New Look weer in het zwart

De omzet komt door een daling van 3,8 procent neer op 1,2 miljard pond (1,3 miljard euro). New Look heeft dit resultaat behaald door het focussen op meer winstgevende verkoop (door onder andere minder afprijzingen) en minder winkels, aldus het verslag.

“We hebben onze financiële herstructurering met succes afgerond, waardoor de toekomst van het bedrijf en de winstgevendheid op de lange termijn gewaarborgd is,” aldus uitvoerend voorzitter van New Look, Alistair McGeorge, in het verslag. “We erkennen dat het afgelopen jaar ontzettend moeilijk is geweest voor onze collega’s, investeerders, leveranciers, crediteuren en andere belangrijke partijen. We zijn dankbaar voor hun steun en ik wil de collega’s bedanken die het bedrijf hebben verlaten voor hun bijdrage tijdens hun tijd hier.” McGeorge noemt dat New Look het nieuwe financiële jaar is begonnen met een gezondere en sterkere financiële positie.

Aan het einde van deze maand zal oprichter Tom Singh het bedrijf verlaten. Singh gaat met pensioen nu de financiële herstructurering van het bedrijf is afgerond, zo liet hij eerder al weten in een persbericht.

Picture:Facebook/New Look

New Look
New Look group
new look retail group limited