Herstructurering Strenesse voltooid, CEO stapt op

Anderhalf jaar na de overname van Strenesse door de Nederlandse Maeg Holding is de herstructurering afgerond, zo meldt het bedrijf in een persbericht. De voltooiing van het proces is sneller dan verwacht.

“De heroriëntatie van het productaanbod, de introductie van efficiënte processen en de digitalisering van het bedrijf heeft ons terug op een pad van groei gebracht. Dit laat ook de kracht van het merk zien en het vertrouwen van onze klanten en partners,” aldus CEO Juergen Gessler in het bericht.

Het afgelopen jaar zag het bedrijf de omzet uit online verkoopkanalen met meer dan 100 procent toenemen. Door de opening van showrooms in Düsseldorf, Milaan en New York ontwikkelen de internationale zaken ook sneller dan verwacht, zo meldt het bedrijf. Ook heeft Strenesse GmbH de distributie in de Verenigde Staten in eigen handen genomen. Deze tak zal dit jaar winstgevend worden, aldus het bericht. Het begin van het financiële jaar 2018 was een goede, aldus het bedrijf, in de omzet is een tweecijferige groei te zien.

Strenesse rond herstructurering af

De afronding van de herstructurering betekent naast goede resultaten, ook het afscheid van CEO Gessler. “Na de overname heb ik onze investeerder beloofd om het bedrijf weer op de rit te krijgen. Deze taak is nu voltooid,” aldus Gessler in het persbericht. Een opvolger voor Gessler kan nog niet genoemd worden, zo meldt het bedrijf. Gessler blijft wel aan als consultant bij het bedrijf. “We vinden het verzoek van meneer Gessler om zich terug te trekken van de operationele zaken spijtig en danken hem voor zijn succesvolle werk bij het bedrijf,” aldus de directie van Strenesse GmbH.

In 2014 vroeg Strenesse AG faillissement aan. Als reden werd destijds ‘een onderdrukte erfenis die de herstructurering van het bedrijf belemmerde’ aangewezen. Hiermee bedoelde het bedrijf de echtscheiding van de oprichters Gerd en Gabriele Strehle, die zorgde voor een afname van populariteit van het merk. In 2014 werd het bedrijf tijdelijk doorgezet door Pluta Rechtsanwalts GmbH. In 2016 nam Maeg Holding het merk over.

Beeld: Strenesse website

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN