• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Hier Mode toch failliet verklaard

Hier Mode toch failliet verklaard

Door Tessa Guntlisbergen

bezig met laden...

Scroll down to read more

Kledingwinkelketen Hier Mode is dinsdag door de rechtbank failliet verklaard. Twee weken geleden liet het bedrijf nog weten alleen zijn winkels te sluiten, maar nu is toch faillissement aangevraagd. Dat schrijft De Stentor.

Volgens curator Reinier Quint is Hier Mode “in een duikvlucht terechtgekomen”. “Er is met het aanvragen van het faillissement niet gewacht tot de grond wordt geraakt. Er is genoeg voorraad en het personeel kan nog worden betaald, ” verklaart hij tegenover de regionale nieuwssite.

Het faillissement hangt samen met de negen Gelderse winkels van Willemsen Mode, dat onder dezelfde holding als de achttien filialen van Hier Mode valt. Quint gaat onderzoeken of er overnamekandidaten zijn voor de vestigingen. “Dat is de afgelopen periode nog niet gelukt, dus ik ben enigszins sceptisch.”

De winkels van Hier Mode blijven de komende tijd nog open. Het familiebedrijf waaronder de keten valt heeft 27 winkels in Overijssel, Gelderland, Flevopolder en Utrecht. Het bedrijf heeft ongeveer 200 werknemers in dienst.

Eigenaar Mechteld Schwartz liet vorige week weten dat een gebrek aan investeringen leidde tot de beslissing om de winkels te sluiten en dat er “geen vertrouwen was dat de benodigde investeringen tot een positief resultaat gaan leiden in de toekomst”.

Het bedrijf was niet bereikbaar voor een verdere toelichting.

hier mode
willemsen mode