• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Illustraties - Hoe een vleugje verfijning Prada een zonnige toekomst kan brengen

Illustraties - Hoe een vleugje verfijning Prada een zonnige toekomst kan brengen

Door May-Anne Oltmans

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

De toekomst van Prada ziet er somber uit, maar volgens Miuccia Prada (de jongste kleindochter van Mario Prada en creatief directeur van Prada en Miu Miu) gaat het slechts om een tijdelijke situatie. FashionUnited onderzoekt of er echt geen weg terug is voor Prada, of dat de inzinking inderdaad tijdelijk is.

De hoogtepunten en illustraties geven het antwoord in een notendop.

Hoogtepunten

De beurs

Het heden: De prijs van Prada-aandelen is in het afgelopen jaar sterk gedaald (van 44 HK dollar (5,20 euro) per aandeel tot 25,95 HK dollar (3,10 euro) per aandeel op 7 december).

De toekomst: De aandelenprijs zal in 2016 waarschijnlijk stijgen tot een bedrag van 42 HK dollar (4,96 euro) en in 2017 tot 53,50 HK dollar (6,30 euro) - een verdubbeling in twee jaar.

De verkoop

Het heden: Zowel in 2014 als in 2015 daalden de verkoopcijfers van Prada met 2 procent.

De toekomst: Het jaar 2016 ziet er een stuk zonniger uit voor Prada: in dit jaar zal de verkoop van het bedrijf met 6,5 procent groeien. Een jaar later zal de groei verder stijgen naar een percentage van 8,7 procent.

Het heden: De verkoop in de regio Azië-Pacific daalt licht (2 procent per jaar).

De toekomst: In de regio Azië-Pacific zullen de verkoopcijfers in 2016 iets sterker dalen (2,5 procent). In 2017 zal de daling 2 procent bedragen.

Het heden: De verkoop van lederwaren laat een licht dalende trend zien van 3 procent per jaar.

De toekomst: Deze afdeling zal sterk opleven: voor 2016 en 2017 worden groeicijfers van respectievelijk 7 en 9,1 procent verwacht. Deze groei is ongeveer twee à drie keer zo groot als de huidige daling.

Wil je het hele artikel lezen? klik dan hier.

Illustraties: Studio Iva (Instagram: studio_iva)


Prada
TOp100 index